Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları camilerde halkı bilgilendirdi

Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları camilerde halkı bilgilendirdi

Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları "12 Ekim Dünya Artrit Günü" nedeniyle camilerde halkı bilgilendirdi.

Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları "12 Ekim Dünya Artrit Günü" nedeniyle camilerde stand açarak halkı bilgilendirdi.

Çınar İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "12 Ekim Dünya Artrit Günü; Romatizmal hastalıklar, her yaştan insanın hayatında görülebilen ve sebep olduğu belirtiler (ağrı, şişlik, vs) nedeniyle hastaların sağlıklarını olduğu kadar sosyal hayatlarını önemli ölçüde etkileyen ve hatta yaşam sürelerini kısaltabilen hastalıklardır. Bu grup içinde en sık rastlanan hastalıklardan biri de, bağışıklık sisteminin başta eklemler olmak üzere vücuttaki dokularda hasara neden olması sonucu ortaya çıkan ve kalıcı sakatlık/kısıtlılığa sebep olabilen kronik bir hastalık olan Romatoid Artrit (RA). Romatoid artritin sıklığı, genel olarak %0,5-1 olarak bildirilmektedir. İnsanların sağlığını ve sosyal yaşamlarını tehdit eden bu hastalıklara dikkat çekmek amacıyla 12 Ekim, “Dünya Artrit Günü” olarak ilan edilmiştir.

"29 Ekim Dünya İnme Günü" beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan hastalık grubudur. Dünyada bir yılda 17 milyon kişi inme geçirmekte ve 6 milyon kişi inme nedeniyle hayatını kaybetmektedir." ifadeleri kullanıldı.

img-20221014-wa0024.jpg

img-20221014-wa0025.jpg

img-20221014-wa0022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.