Çınar Kaymakamlığından mezarlıklar taşındı haberi hakkında açıklama

Çınar Kaymakamlığından mezarlıklar taşındı haberi hakkında açıklama

Karacadağ bölgesinde mezarlıkların, iş yapan bir çimento firmasına ait iş makinaları tarafından tahrip edildiği ve kazıldığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere kaymakam tarafından yalanlama geldi.

Çınar ilçemize bağlı Karacadağ bölgesindeki Görece ve Halıören Mahallelerinde ait mezarlıkların burada iş yapan bir çimento firmasına ait iş makinaları tarafından tahrip edildiği ve kazıldığı yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilçe kaymakamı Selami Kaya tarafından yalanlama geldi.

İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Selami Kaya, “Bakanlığın verdiği yasal izinle Ovabağ bölgesinde iş yapan özel firmanın daha önce vatandaşların huzuru ve güvenliği konusunda ve yine çevreye hassasiyet gözetmeleri için uyarıldığına dikkat çekerek firmanın çalışma izinleri ve ruhsatı bakanlık tarafından verilmiştir. Buna rağmen çalışmalardan vatandaşların rahatsız olmaması konusunda gerekli ikazlar yapılmıştır.” dedi.

Kaymakam Kaya bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “Mezarlıkların adı geçen firma tarafından başka yere taşınması veya tahrip edilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Çınar kaymakamlığının twitter hesabında yer alan açıklamada 20 Aralık günü ilçe kaymakamı Selami Kaya’nın bahsi geçen taş ocağında incelemelerde bulunduğu ve yetkililerden bilgi aldığı belirtiliyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.