Çınar Şefkat-Der’den Kutlu Doğum Etkinliğine Davet

Çınar Şefkat-Der’den Kutlu Doğum Etkinliğine Davet

Çınar Şefkat-Der yaptığı açıklamada Pazar günü Newroz Miting Alanında yapılacak olan "Hak ve Adet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğine halka katılım çağrısında bulundu.

Çınar Şefkat-Der adına açıklamalarda bulunan dernek başkanı Abdurrahim Akkurt, her sene olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır’da, 30 Nisan Pazar günü Newroz alanında yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber aşığı tüm Diyarbakırlıların yine büyük bir coşkuyla katılımlarını beklediklerini dile getirdi.

Hz. Muhammed (as) doğum yıl dönümünde yapılan etkinliklerde amacın Peygamberimizin hayatını anlatmak, getirdiği kutlu mesajı anlamak ve onun sünnetine ittiba etmek olduğunu belirten Akkurt, ancak bazı kesimlerin bu anmayı farklı alanlara çekerek, halkımızın bu konudaki teveccühünü kırmak için konuyu bulandırmak istediklerini belirtti. Son zamanlarda kendi basın ve yayın organlarında bunu dillerine dolayan söz konusu kesimlerin Televizyon kanallarında, İslam’ın menettiği bir çok haram ve münkerat işlendiği halde Hz. Peygamberi anlamayı bid’at olarak nitelendirmeleri de ayrıca ibret verici bir tutumdur.

Çınar Şefkat-Der’in de bileşeni olduğu Peygamber Sevdalıları Platformu'nun her yıl yaptığı Kutlu Doğum etkinliği çalışmalarının ana temelinde Hazreti Peygamber'in bir özelliğini anlatmak olduğunu belirten Abdurrahim Akkurt, bu yılki etkinliklerin ana temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlattı.

Özelde İslam dünyasında genelde ise bütün dünyada zulmün ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü böyle bir zaman diliminde tıpkı daha önce de olduğu gibi Kur’an ve sünnetin belirlediği istikamet doğrultusunda hareket edildiği takdirde hak ve adaletin yeniden tesis edilebileceğini ifade eden Akkurt, Müslümanların bu zilletten kurtulması için örnek alacakları yegane insanın Hz. Muhammed (as) olduğunu belirtti.

Akkurt, O, alemlere rahmet olarak gönderildi. Gelişiyle karanlıklar içinde yüzen dünyaya bir muştu oldu. Ezilenlerin, mahrumların hamisi, zalimlerin ise korkulu rüyası oldu. O’nun getirdiği İlahi nizam kısa bir sürede dünyanın bir çok yerinde hakim olarak adalet dağıtırken, kendi dışındakilere de getirdiği adalet sistemiyle ilham kaynağı olmuştur.

Açıklamanın sonunda “Dernek olarak bütün halkımızın Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum Programına katılmaları için davette bulunuyoruz.” denildi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.