Çınar Şefkat-Derden Madenciler İçin Taziye Mesajı

Çınar Şefkat-Derden Madenciler İçin Taziye Mesajı

Çınar Şefkat Der, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı diledi.

Çınar’da faaliyette bulunan Çınar Şefkat Der, Manisa Soma’da hayatını kaybeden madenciler için yayımladığı taziye mesajında; “Manisa Soma’daki maden ocağında yaşanan elim kazada, hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.” denildi.

Çınar Şefkat Der Tarafından Yapılan Açıklama

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen elim kazada, kendi ailelerinin geçimini sağlamak için o zor şartlarda çalışan yüzlerce işçi hayatını kaybetmiş, bir kısmı da yaralanmıştır. Halen madende bir çok işçi de mahsur durumda bulunmaktadır. Umuyor ve diliyoruz ki kalan bu işçi kardeşlerimiz sağ ve salim bir şekilde çıkarılacaklardır.

Bu çapta büyük bir facianın yaşanması, madendeki  güvenlik önlemleri açısından düşündürücü olup, bir çok soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir. Binlerce işçinin çalıştığı ve hayatlarının söz konusu olduğu bir işyerinde her türlü tedbirin alınması gerektiği ortadadır. Hükümetin bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip olayı araştırması, ihmalkarlık ve tedbirsizlik varsa bunlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması ve gereken cezalara çarptırılmasıdır. Kuşkusuz bu gidenleri geri getirmeyecek, ancak bundan sonra yaşanabilecek kazaların önlenmesinde caydırıcı etkisi olacaktır.

İnsan hayatının her şeyden daha önemli olduğu ve devletin en önemli görevlerinden birisinin de vatandaşının can güvenliğini  sağlamak olduğu gerçeğinden hareketle, maden işletmelerinde dünyada kullanılan modern teknolojinin Türkiye’de de kullanılması için, devletin imkanlarının bu konuda sarf edilmesi gerekmektedir. Özellikle özel sektör başta olmak üzere bu tür riskli yerlerde daha sıkı denetimlerin yapılması ve gerekli standartlara uymayan işyerleri ve işverenlere karşı en sert yaptırımların uygulanması gerekmektedir.

Çınar Şefkat Der olarak, Manisa Soma’daki maden ocağında yaşanan elim kazada, hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kazada yaralanan emekçi kardeşlerimize de acil şifalar  diler, halen madende mahsur durumda olanların da sağ ve salim olarak ailelerine kavuşmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Çınar Şefkat Der

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.