Çınar’daki okullardan Halep için 12 bin TL toplandı

Çınar’daki okullardan Halep için 12 bin TL toplandı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki öğretmen ve öğrenciler Halep’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak 12 bin TL nakdi yardımı toplayarak, Halepli mazlumlara yetiştirilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim etti.

İnsanlık dramının yaşandığı ve binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiği Halep´e bir yardım eli de Çınar İlçesinden uzandı. İlçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen kampanya kapsamında okullardan toplana nakdi yardımlar Halepli mazlumlara yetiştirilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim etti.

Çınar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay işbirliğinde insanlık tarihinin en büyük katliam ve dramlarından birinin yaşandığı Halep´e yönelik yardım kampanyası başlatıldı. Konu ile ilgili afişler bastırılarak okullara dağıtıldı, akabinde Çınar Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde’nin çağrısıyla harekete geçen okullarda idareci ve öğretmenler toplamda 12 bin TL nakdi yardım topladı.

Toplanan nakdi yardımlar okul müdürlerinin, okul aile birliği başkanlarının ve köy muhtarlarının katılımıyla ilçe kaymakamı İsmail Şanlı tarafından Diyarbakır Kızılay şube başkanı Hikmet Hamzaoğullarına teslim edildi.

İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı “Kampanyayı başlatan ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Aziz İde’ ye, kampanyaya destek veren okul müdür ve öğretmenlerine öncelikle çok teşekkür ediyorum. Halep halkının yaşadığı dram karşısında sessiz kalmadılar. Devlet olarak Suriye’de ve Halep’te yaşananlara başından beri seyirci kalmadık. Burada yardımın büyüklüğü ve küçüklüğü değil. Önemli olan ilçe milli eğitim müdürlüğünün ve okulların bu dram karşısında gösterdiği hassasiyettir. Mazlum insanlara yönelik bu tür kampanyaları devam ettirmek tüm insanlığın en başta gelen görev ve sorumluğudur” dedi.

Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları ise programa katılan katılımcılara Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasını bitirdi. Program yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler