Çınar'ın en büyük camisinin temeli atıldı

Çınar'ın en büyük camisinin temeli atıldı

Çınar ilçesinin en büyük camisinin temel atma töreni vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

DİYARBAKIR-Çınar’da yeni yapılan caminin temel atma töreni, Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek, ilçe amirleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kuran’ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerifin seslendirilmesinden sonra söz alan Çınar Müftüsü  Şemsettin Şimşek, Manisa’nın, Soma ilçesinde yaşanan üzücü olayın toplumun her kesiminde derin üzüntüye sebep olduğunu belirterek, ölen işçilere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Şimşek camilerin bakım ve onarımının öneminden bahsederek “Allah (cc) Kuran’ı Kerim’de ‘Allah’ın evlerini, Allah’ın mescitlerini, Allah’ın beytini, Allah’a ve ahiret gününe iman eden ve Allah’tan başka kimseden korkmayan müminler inşa eder’ diyor. Yani sizleri, bizleri Çınarlı kardeşlerimizi tarif ediyor“ dedi.

Şemsettin Şimşek cami yapımının sevabından bahsederek ,  “Peygamberimiz (sav) ‘bu dünyada kim bir mescit inşa ederse, Allah’ta ona kıyamet gününde, mahşer gününde cennete bir köşk inşa eder ‘ buyuruyor. Bizler de bu anlayışla hareket etmeli ve cami ihtiyaçları için gereken önemi göstermeliyiz“ dedi.

İlçe müftüsü daha sonra camiye bağışta bulunanların isimlerini sayarken,   H. Bekir Özmez adlı vatandaş vefat eden eşi yerine 7 yıldır hacca gitmek için beklediğini, fakat çıkmadığını, bugün çıksa da sağlığı el vermediğinden dolayı hacca gidemeyeceğini belirterek,  7 bin TL’yi cami yapımına bağışladığını söyledi.

Daha sonra yeni yapılan cami hakkında genel bir bilgilendirme yapılarak, 1040 metrekare arsa üzerinde, net 375 metrekare olmak üzere içinde 500 kişinin rahatlıkla cemaatle namaz kılacağı, iki şerefe ve iki minareli, altı yas evi ve Kuran kursu olmak üzere tasarlandığı belirtildi. Bu haliyle Çınar’ın en büyük camisi olma özelliği taşıyacak caminin yaklaşık 925 bin TL’ye mal olacağı belirtildi.

Daha sonra söz alan Cami Yapma, Yaşatma Derneği Başkanı Abdülbaki Ermiş katılımcılara teşekkür ettikten sonra, temel atma törenine katılan vatandaşların cami yapımı için gönüllü olarak çalışarak, yardım toplama talebinde bulundu.

Kurdelenin kesilmesinden sonra, temel atma törenine katılan vatandaşlara, hayırsever bir vatandaşın aracılığıyla yemek ikramında bulunuldu.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.