Çınar'ın yeni Kaymakamı Tunceli Vali Yardımcısı Selami Kaya oldu

Çınar'ın yeni Kaymakamı Tunceli Vali Yardımcısı Selami Kaya oldu

İçişleri Bakanlığı "Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi" ile Çınar ilçemizin yeni Kaymakamı Tunceli Vali Yardımcısı Selami Kaya oldu.

İçişleri Bakanlığı "Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi" ile Çınar'ın yeni Kaymakamı Tunceli Vali Yardımcısı Selami Kaya oldu. 

Çınar'a atanan Selami Kaya'nın öz geçmişi:

Van/Erciş'te doğdu. İlk ve ortaokulu Erciş'te okudu. Ankara Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme(İngilizce) Bölümünden mezun olduktan sonra bir süre T.C. Sayıştay Başkanlığında Sayıştay Denetçisi olarak çalıştı. 2009 yılında "Kaymakam adayı" olarak başladığı Mülki İdare Amirliği mesleğinde Eşme/Uşak(vekil),Yenifakılı/Yozgat ve Altınyayla/Sivas'ta kaymakam olarak çalıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıl süreyle Almanya'ya gönderildi. Burada hem dil eğitimi aldı hem de Federal Almanya Cumhuriyeti'nin idari teşkilatı ile Avrupa Birliği Parlamentosunun çalışma esasları üzerinde staj yaparak çalışmalarda bulundu. Erciyes Üniversitesinde (Kayseri) Sosyoloji ana bilim dalında yüksek lisans yaptı. Sayın Kaya iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

İçişleri Bakanlığının 2016/861 sayılı atama kararnamesi ile 01.12.2016 tarihinde Tunceli Valiliğine Vali Yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler