Çınarlılar darbe teşebbüsüne karşı sokaklara aktı foto

Çınarlılar darbe teşebbüsüne karşı sokaklara aktı foto

Çınarlılar akşam saatlerinde bir kısım asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsüne karşı sokaklara aktı.

Akşam saatlerinde bir kısım asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsüne karşı tüm ülkede olduğu gibi Çınarlılarda sokaklara aktı.

Darbe teşebbüsünün ardından Ak Parti Çınar ilçe teşkilatı önünden toplanan Çınarlılar sloganlar eşliğinde, Çınar Geçici emniyet müdürlüğüne giderek tepkilerini dile getirdiler.

Burada uzun süre oturan vatandaşlar daha sonra tekrar sloganlar eşliğinde Çınar’ın Cadde ve sokaklarında tepkilerini dile getirdiler.

Daha sonra tekrar Ak Parti Çınar ilçe teşkilatı önünde toplandı. Burada bir açıklama yapan Ak Parti Çınar ilçe başkanı Mehmet Ali Arzu, “Bu irade ile millet 3-5 çapulcuya boyun eğmeyecek, buna asla izin vermeyecek. Eğer 3-5 çapulcu gelip bu ülkenin yönetimini işgale edecek ise, önce cesedimizi çiğnemeleri lazım. Bu millet bu iman gücü ile onlara fırsat vermeyecek.“ dedi.

Daha sonra toplanan vatandaşlara bir açıklama yapan Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, “Bugün burada partili, partisiz tüm partilerden arkadaşlarımız demokrasiye sahip çıkma adına sokaklara döküldüler. Belki acı bir gün yaşadık, şehitlerimiz var, sıkıntılarımız var, ama halkın azim ve idaresi İnşallah bu sorunun da üstesinden gelecek. Demokrasilerde halkın iradesinde her türlü sorunun mercii meclis, geride sandıktır. Sebebi ne olursa olsun bu iradeye karşı baş kaldırılar, millete karşı baş kaldırıdır. Ama milletin azim ve kararlığı bunlara geçit vermeyecektir. Bugün sizlerin sokağa dökülmesi ileride kardeşkanının dökülmesinin önüne geçmiştir. Bugün bu işe yelteneler, böyle bir niyeti olanlar bugün size verdiğiniz mücadeleyi unutmayacaklardır. Ülkemiz için acı bir gün ancak demokrasimizin ve refah düzeyimizin yukarı çıkması için çok önemli bir eşiği atlatmış bulunuyoruz.“ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.