Çin'den ABD'ye yanıt: Karşılık veririz

Çin'den ABD'ye yanıt: Karşılık veririz

Çin, ABD’nin 300 milyar dolarlık ek tarife getirme planına şiddetle karşı çıktı ve çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri almak zorunda kalacağını belirtti

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin 300 milyar dolarlık yüzde  10’luk ek tarife getirme planına şiddetle karşı çıktı. Bakanlık, Ticaret Bakanlığı’nın çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri almak zorunda kalacağını belirtti.

Bakanlıktan bir sözcü, Çin'in plandan kesinlikle memnun olmadığını ve şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Sözcü, ABD'nin söz konusu tarife planı yürürlüğe girmesi halinde, Çin'in ulusal çıkarlarını kesin bir şekilde savunmak için gerekli önlemleri almak zorunda kalacaklarını ifade etti.

ABD tarafının tüm sonuçlardan sorumlu olacağını belirten sözcü, ABD'nin ticari anlaşmazlıkları artırma ve ek tarifeler getirme yönündeki hareketinin, hem ülkelerin hem de dünya halklarının çıkarlarına uygun olmadığını ve dünya ekonomisi üzerinde durgun bir etkiye sahip olacağını söyledi.

Sözcü, "Çin, her zaman bir ticaret savaşında kazananın olmadığına inanmıştır. Çin bir ticaret savaşı istemiyor, ancak biriyle savaşmaktan da korkmuyor. Çin, gerekirse tekrar savaşır." dedi.

Sözcü, Çin’in ABD’nin hatalarını zamanında düzeltmesini, sorunu eşitlik ve karşılıklı saygı çerçevesinde çözmesini ve yaptığı yanlıştan geri dönmesini umut ettiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.