Çin’in Shenzhen şehrinde Coronavirus sonrası kedi ve köpek yemek yasaklandı

Çin’in Shenzhen şehrinde Coronavirus sonrası kedi ve köpek yemek yasaklandı

Yeni tip Coronavirus’ün Wuhan’da yabani bir hayvan pazarında ortaya çıktığı şüphelerinin ardından Shenzhen yetkilileri söz konusu yasağın insan uygarlığının talebine ve ruhuna da uygun olduğunu belirtti.

Bilim adamları, Coronavirus’ün (Covid-19) hayvanlardan insanlara geçtiğinden şüpheleniyor. İlk enfeksiyonlardan bazıları, merkezi Wuhan şehrinde, yarasaların, yılanların, misklerin ve diğer hayvanların satıldığı bir yaban hayvan pazarıyla bağlantılı olan insanlarda bulundu.

Hastalık dünya çapında 935 bin 000'den fazla insanı enfekte etti ve yaklaşık 47 bin kişiyi öldürdü.

Yetkililer, köpek ve kedi yeme yasağının 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini söyledi.

Shenzhen yetkilileri, "Evcil hayvan olarak köpekler ve kediler, insanlarla diğer tüm hayvanlardan çok daha yakın bir ilişki kurdu ve köpek ve kedi ve diğer evcil hayvanların tüketimini yasaklamak, gelişmiş ülkelerde ve Hong Kong ve Tayvan'da yaygın bir uygulamadır. Bu yasak aynı zamanda insan uygarlığının talebine ve ruhuna da cevap veriyor."

Çin'in üst meclisi Şubat ayı sonlarında vahşi hayvanların ticaretini ve tüketimini yasakladığını söyledi.

Özellikle köpekler Asya'nın çeşitli bölgelerinde yeniyor.

Shenzhen Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden Liu Jianping, tüketicilere sunulan kümes hayvanlarının, deniz ürünlerinin yeterli olduğuna dikkat çekiyor.

Liu, “Yaban hayvanların, kümes hayvanlarından ve diğer yenilebilen hayvanlardan daha besleyici olduğunu gösteren bir kanıt yok." dedi.

Humane Society International yaban hayatı bölümünün başkan yardımcısı Teresa M. Telecky, şehrin bu önlemine ilişkin “Shenzhen, bu pandemiden öğrenilen dersleri ciddiye alan ve başka bir pandemiden kaçınmak için gerekli değişiklikleri yapan ilk şehir oldu. Shenzhen'in bu ticareti ve vahşi yaşam tüketimini durdurmaya yönelik cesur adımları, dünyadaki hükümetlerin taklit etmesi gereken bir model." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler