Çin'in uyarılarına rağmen Hong Konglular sokaklardan çekilmedi

Çin'in uyarılarına rağmen Hong Konglular sokaklardan çekilmedi

Haftalardır sokaklarda gösteri düzenleyen Hong Konglu göstericiler, Çin'in uyarılarına rağmen protestolarını sürdürüyor.

Sivil İnsan Hakları Cephesi adlı sivil örgütün organize ettiği protesto yürüyüşleri bugün de devam etti.

Yağan yağmur nedeniyle şemsiyeleriyle sokağa dökülen on binlerce siyah elbiseli gösterici, Çin destekli yönetime karşı yapılan eylemlerin 11'inci haftasında da yine meydanlara çıktı.

Victoria Parkı'nda bir araya gelen protestocular, sağanak yağmura rağmen, "Bağımsız Hong Kong!", "Tasarıyı geri çek", "Demokrasi istiyoruz!" sloganları atarak protestolarını sürdürdü.

Sokağa çıkan Hong Konglular, suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa teklifinin tamamen iptal edilmesini, barışçıl eylemlerin 'isyan' olarak görülmemesini, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve bölgedeki siyasi reformların devam etmesini talep ediyor.

Göstericiler Çin destekli lider Carrie Lam'ın da istifa etmesini isterken, Hong Kong yönetimini destekleyen kimi grupların da karşıt yürüyüşler düzenledikleri gelen haberler arasında.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde hüküm giyen veya haklarında suç isnadı olan kişilerin Çin'e, Makao Özel İdare Bölgesi'ne ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı politik suçları içermiyor.

Öte yandan Pekin yönetimi, yabancı güçleri eylemleri kışkırtmakla suçlarken, Shenzen kenti sınırlarına zırhlı araç ve ağır silahlar yığarak tatbikat yapması göstericileri sokaklardan çekmeye yetmedi.

Protestolar dronelarla kayıt altına alınırken, ambulans ve sağlık ekipleri de alanda hazır tutuluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler