Çirkin karikatüre bir tel'in de Kocaeli’den

Çirkin karikatüre bir tel'in de Kocaeli’den

Peygamber Sevdalıları Kocaeli İl Koordinatörlüğü, Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımladığı Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatüre sert tepki gösterdi.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürüne bir tepki de Kocaeli'den geldi. Peygamber Sevdalıları Kocaeli İl Koordinatörlüğü tarafından İzmit Sabri Yalım Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, hakaret içerikli karikatüre sert tepki gösterildi.

Basın açıklamasını okuyan İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, Charlie Hebdo özentisi karikatürle Hadis-i Şerif üzerinden İslam'a ve Peygambere hakaret edildiğini söyledi.

Kazak, "Sözde davaları özgürlük olan bu alçak güruh daha önce de kadınlar üzerinden İslami şiarlara hakaret etmişti. Bu küstahlıkları unutmadık ve unutturmayacağız." dedi.

Söz konusu zihniyetin bu cüreti kendi cesaretlerinden değil, Müslümanların tepkisizliğinden aldığını ifade eden Kazak, "Bu zihniyetin defalarca İslami değerlere ve Peygamber Efendimize (SAV) hakaret etmesinin sebebi, kendilerinin cesur olmaları değil Müslümanların sessiz ve tepkisiz olmalarıdır” diye konuştu.             

Sanatsal faaliyet adı altında Peygamber’e hakaret edildiğini belirten Başkan Kazak, “Bu zihniyet, sanatsal faaliyet ve özgürlük adı altında İslam’ın bütün değerlerini alaya almaktadır. Onlar için özgürlük Müminlere kin kusma, iman edenleri aşağılamaktır. Onlar için özgürlük, nefse kul/köle olma, heva ve hevese tapma özgürlüğüdür. Dini değer ve kutsallara, hele hele Yüce Rabbimizin dünya ve ahiret saadetimiz için bize rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (sav)'e hakaret etmek ne sanatsal faaliyet ve ne de düşünce özgürlüğüdür. Bu açıkça İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. Küfrün tek millet olduğunun ispatıdır. Tek gayeleri küfür ve sapıklık olan bu hareketin ana amacının, İslam’ı yok etmek olduğu da artık su götürmez bir hakikat olarak karşımıza çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanları buna tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Kazak, “Buradan tüm Müslüman halkımıza sesleniyoruz. Bütün halkımız kimi sevdiğini, kimin peşinden gittiğini sorgulamalıdır. Ey Müslümanlar! Bizler Sahabelerin Allah Resulüne (sav) bağlılığı gibi bir bağlılık içerisinde olmalıyız. Sahabelerin O’nu muhafaza ettiği gibi muhafaza etmeliyiz. Dün Allah’ın Resul'ünü savunan sahabeler gibi, bizler de bugün burada yapılan her türlü saldırıya karşı ne pahasına olursa olsun Allah Resulü’nü savunmalıyız ve savunacağız." ifadelerini kullandı.

Kazak son olarak şöyle konuştu: "Tüm İslam düşmanları da şunu bilsinler ki Hz. Muhammed (sav) bizim en büyük değerimizdir. Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını Mekke sokaklarında omuzlarında dolaştıran ve ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ diyerek Cenneti kadınların ayakları altına seren Peygamber Efendimize hakaret etmek hiç kimsenin haddine değildir. Hele ki kadın ve namus düşmanlarının haddine hiç değildir. Ey gafiller! Eğer siz şahsımıza dil uzatsanız bunu affedebiliriz. Ama Allah Resulü’ne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyeceğiz.” (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.