Cizre'de yapımı tamamlanan Erzen Cami ibadete açıldı

Cizre'de yapımı tamamlanan Erzen Cami ibadete açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapımı tamamlanan ve bünyesinde kız ve erkekler için Kur'an kursu ile taziye evinin de bulunduğu Erzen Cami ibadete açıldı.

Cizreli hayırseverlerin desteğiyle ilçe merkezinde yapımı tamamlanan ve bünyesinde kız ve erkekler için Kur'an kursu ile taziye evinin de bulunduğu Erzen Cami ibadete açıldı.

Cizre'nin Dicle Mahallesindeki Erzen Cami, eski ve çevredeki vatandaşların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle yıkılıp, yerine yeni bir cami inşası için çalışmalar başlatılmıştı. Halkın büyük desteğiyle geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan caminin ibadete açılması için ilçe müftülüğü tarafından bir program düzenlendi. Programa, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Kurdelelerin kesilmesiyle yapılan açılışla cami ibadete açıldı. Cemaatle namazın ardından caminin yapımında emeği geçenlere İlçe Müftülüğü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Caminin yapımında emeği geçen Cizre halkına teşekkürlerini ileterek bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, caminin hayırlara vesile olmasını diledi. Yılmaz, ekonomik kriz havasına rağmen Cizrelilerin ibadethanelerine sahip çıktığını söyledi.

Hayırsever Cizrelilerin yardımlarıyla tamamlanan camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebiliyor. 3 katlı olarak yapılan camide kız ve erkekler için Kur'an kursu, taziye evi, ayrıca kadınlar için ibadet yeri bulunmaktadır.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.