Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

​Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından, 30 Nisan 2020 tarihine kadar verilecek olan uzaktan eğitim, çocuklar için eğlenceli görünüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okullara ara verildiğini duyurmasının ardından başlayan uzaktan eğitimi değerlendiren çocuklar uzaktan eğitimi sevdiklerini söylediler.

Adıyaman'da, eğitimlerini EBA TV üzerinden uzaktan almaya çalışan kardeşler, okullarından uzak olsalar da eğitim almaya devam edeceklerini belirttiler.

"Evde olduğumuz süre içesinde ailemize yardım etmeliyiz"

Uzaktan eğitimi sevdiğini söyleyen 6. sınıf öğrencisi Merve Özdaş "Virüs nedeniyle derslerimizi evde, uzaktan eğitimle alıyoruz. Ders bittikten sonra hemen internetin başına veya telefona koşmamalıyız. Dersle ilgili işlediğimiz konuları tekrar etmeliyiz. Test çözmeliyiz. Evde olduğumuz süre içesinde ailemize yardım etmeliyiz, onları kızdırmamalıyız. Virüs dolayısıyla bize verilen bu eğitimi değerlendirmeliyiz. Virüs nedeniyle arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı görmüyoruz oyun oynayamıyoruz. Ama telefonla onları arayabiliriz. Hatırlarını sorabiliriz. Bu da güzel bir şeydir." dedi.

"Arkadaşlarımızı göremiyoruz"

4. sınıf öğrencisi Emre Özdaş "Uzaktan eğitimden çok faydalanıyoruz. Derslerimizi buradan görüyoruz. Bu uygulamayı çok seviyorum. Dersimiz bittiği zaman tekrarlarına bakıyoruz ya da kitap okuyup zaman geçiyoruz. Çok fazla arkadaşlarımızı görmüyoruz. Bundan dolayı hapşırdığımızda veya öksürdüğümüzde başkasına bulaşmaması için evde kalıyoruz. Evde de çok güzel etkinlikler var. Anne baba ve kardeşler evde birlikte oyunlar oynayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dersimiz bitince hemen başka kanallar açmamak bilgisayar başına koşmamak gerekiyor"

2. sınıf öğrencisi Elif Sara Özdaş "Ben uzaktan eğitimi çok sevdim. Hem bu şekilde dışarı çıkıp çok kişinin arasına girmemekle virüsten uzak durmuş oluyoruz hem de kalabalık olmayınca rahatça ders çalışabiliyoruz. Televizyonu uzaktan izlemeliyiz, yoksa gözlerimiz bozulabilir. Dersimiz bitince hemen başka kanallar açmamak bilgisayar başına koşmamak gerekiyor. İnternetten uzak durmalıyız. Ders dinleme işimiz bittikten sonra test çözebilir, kitap okuyabiliriz. Anne ve babamızla kardeşlerimizle oyunlar oynayabiliriz. Dışarıya çıkamıyoruz bundan dolayı arkadaşlarımızı telefonla arayabilir ve aile içinde diyaloglarımızı geliştirebiliriz." şeklinde konuştu.

İLKHA


Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

Çocuklar uzaktan eğitimi sevdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler