Çocuklara yapılan her türlü yatırım geleceğe yöneliktir

Çocuklara yapılan her türlü yatırım geleceğe yöneliktir

​Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocuklara yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda gelecek için yapılan bir yatırım olduğunu ve bundan dolayı da çocukların hem maddi hem de manevi anlamda yetişmesi gerektiğini söyledi.

2018-2019 eğitim- öğretim yılı ilk döneminin tamamlanmasına günler kala öğrencilerin yarıyıl tatilinin verimli geçirmesi için anlamlı bir kampanya düzenleniyor. Önümüzdeki yarıyıl tatilinde çocukların ve gençlerin camiye alıştırılması, cami-gençlik bilincinin oluşturulması amacıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de camilerde “Haydi Çocuklar Camiye” projesi uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yürütülen proje kapsamında, yarıyıl tatilinde 6-13 yaş arası çocuklara, 5 vakit namazı cami cemaatiyle kılmanın önemi anlatılıp, cami sevgisi aşılanacak. Çocuklara cami sevgisini aşılamak amacıyla “Namazını camide kıl, puanları topla, ödülünü kap" sloganıyla hayata geçirilecek "Haydi Çocuklar Camiye" projesinde dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilecek.

Yarıyıl tatilinde çocukları camiye alıştırmak ve sevdirmek amacıyla hayata geçirilecek “Haydi Çocuklar Camiye” projesi öncesi Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve merkez Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şahinbey ilçesindeki camilerde görevli imam hatipler ile bir araya geldi.

Çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen proje kapsamında imam hatiplere, uzmanlar tarafından çocuk eğitimi ile ilgili bilgiler verildi.

Programda imam hatiplere hitaben bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocukların manevi açıdan yetişmesinin önemine işaret etti.

Çocuklara yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda gelecek için yapılan bir yatırım olduğunu belirten Çelik, “Ağaç yaşken eğilir’ derler. Çocuklarımıza yapılan her türlü yatırım, aynı zamanda geleceğimiz için yapılan bir yatırımdır. Biz çocuklarımızın maddi, manevi, bedenen ve ruhen dengeli bir şekilde yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bütün amacımız, barış huzur ve denge içerisinde yaşayabilecekleri bir kıvama getirmek.” dedi.

Çelik, “Biz çocuklarımıza maddi açıdan imkanlar hazırlarken, diğer taraftan da onlara manevi bir ruh verip, kendi değerler dünyamızda buluşmalarını istiyoruz. Bununda en objektif tarafsız yeri camidir. Çocuklar o manevi havayı kubbe altında, minare gölgesinde ve hocalarımızın mihraplarının arkasında alırlar. Bu proje bu amaçla yapılmıştır. İnşallah daha da yaygınlaşacak.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın din eğitiminin erken yaşta başlaması büyük bir önem arz etmektedir” diyen Çelik, “Bu yüzden çocuklara yönelik yapılan yatırımları çok önemsiyoruz. Bu gruba öğreticilik yapacak personelimizin daha donanımlı olarak görevlerini ifa edebilmeleri için bu semineri tertipledik.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.