Çocuklarımıza dini eğitimin çok küçük yaşlarda verilmeli

Çocuklarımıza dini eğitimin çok küçük yaşlarda verilmeli

Çocuklara dini eğitimlerinin çok küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini söyleyen Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran, çocukların İslam ahlakına uygun yetişmelerinin önem arz ettiğini belirtti.

Batman İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hüseyniye Kur’an Kursu'nda gördükleri eğitimle Kur’an’a geçen 4-6 yaş grubu 12 çocuk için bir dizi etkinlik düzenlendi. Ailelerinin de katıldığı programda çocuklar doyasıya eğlendiler.

Çocukların dini eğitiminin önemine dikkat çeken Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran, çocukların küçük yaştan itibaren en iyi şekilde yetişmelerinin hem ailenin hem de din görevlilerinin vazifesi olduğunu söyledi.

Çocukların Allah’ın birer emaneti olduğunu vurgulayan Duran, "Onlar bizim geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirmek bizim dini ve milli bir vazifemizdir. Çocuklarımızda Allah, Peygamber, insan sevgisi mutlaka olmak durumundadır. Çocuklarımıza dini eğitimi çok küçük yaşlarda vermek lazım. Aslında çocuklarımızın eğitimi doğunca değil doğum öncesinde, ana rahmindeyken başlar. Dinimize göre küçük yaşlarda çocuklarımızın zihni çok açıktır, berraktır, temizdir. Çocuklarımıza sahih bilgileri vermek, dini ve milli değerlerimizi öğretmek bizim asli görevimizdir." dedi.

"Çocuklarımızın İslam ahlakına uygun yetiştirmeleri önemlidir"

Çocukların dini eğitimlerini almalarının kendilerini sevindirdiğini aktaran Duran, "Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımız özellikle son yıllarda 4-6 yaş grubuna yönelik hem ilimizde hem de Türkiye genelinde kurslar açmaktadır. Bizde elimizden geldiği kadarıyla çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize uygun olarak yetişmeleri için 4-6 yaş grubu sınıflar açarak onlara dini eğitimlerini verme gayretindeyiz. Bugün de çocuklarımızın Kur’an’a geçmeleri bizleri sevindirmektedir. Velilerimizin de bu konuda duyarlı olmaları, hocalarımızın da çocuklarımızı İslam’a, İslam ahlakına uygun olarak yetiştirmeleri bizler için önem arz etmektedir." diye konuştu.

"Çocuklarımız iyi yetiştirse geleceğimiz daha abat olacaktır"

Duran, şunları söyledi: "Çocuklarımız eğer iyi yetiştirse geleceğimiz daha iyi ve abat olacaktır. Aynı zamanda çocuklarımız bizim imtihanımızdır. Kimisi çocukları iyi eğittiği için, onları İslam ahlakıyla yetiştirdiği için kazanmış olacak, ama maalesef kimisi de çocukları İslam ahlakıyla yetiştirmediğinden, din eğitimi vermediğinden kaybetmiş olacak. İnşallah bizler kazanan insanlar oluruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler