Çocuklarımıza teknolojiyi tanımaları fırsatı sunuyoruz

Çocuklarımıza teknolojiyi tanımaları fırsatı sunuyoruz

Çocuklara teknolojiyi tanıma fırsatı sunduklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, elektronik, robotik ve yazılım-kodlama kursları ile çocukları geleceğe hazırladıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi Karataş Kültür Merkezi'nde yeni nesil eğitim sistemine katılan çocuklar, robotik kodlama ve robot parçalarını söküp takmayı öğreniyor. 2 yıldır verilen kurslarda geçtiğimiz yıl ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyi olmak üzere 198 kursiyere eğitim verildi. Yoğun ilgi gören kursta bu yıl ise 4 ayrı seansta 80 öğrenci eğitim görüyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kursta öğrencilere robotik kodlamanın yanı sıra basit elektrik devrelerini içerisinde barındıran robotların çalışma mantığı, çalışma yöntemleri ve algoritma mantığı öğrencilere öğretiliyor. Öğrenciler düzeylerine göre algoritma ve programlamaya giriş eğitimi aldıktan sonra birden çok blok kod programı aracılığıyla programlama eğitimine başlayıp kendisini geliştirme imkânı sunuluyor. 

Geleceğin güçlü Türkiye’si için çocukların ve gençlerin sağlam eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak eğitime büyük bir önem verdiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Bunun içinde tüm imkânlarımızı seferber ederek çocuklarımıza, gençlerimize yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede Karataş Kültür Merkezi’nde geleceğin teknoloji mühendislerinin ve bilim adamlarının yetişmesi için Robotik Kodlama eğitimi verilen sınıf kurduk. Bu kursumuzdan geçtiğimiz yıl 198 kişi eğitim alırken bu yılda 80 çocuğumuz eğitim veriliyor. Kursumuza katılan çocuklarımıza robotlar üzerinde çalışmalar yaptırıp, eğitimler veriliyor. Ülkemizin bağımsızlığı ve güçlü bir Türkiye için bunun gibi çalışmalar yaparak adımlar atıyoruz.” dedi.

İLKHA


“Çocuklarımıza teknolojiyi tanımaları fırsatı sunuyoruz”

“Çocuklarımıza teknolojiyi tanımaları fırsatı sunuyoruz”

“Çocuklarımıza teknolojiyi tanımaları fırsatı sunuyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.