Çocuklarımızı imanla yetiştirmek boynumuzun borcudur

Çocuklarımızı imanla yetiştirmek boynumuzun borcudur

Batman İl Müftülüğü bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden 4-6 Yaş Kur'an Kursunda okuyan minikler için düzenlenen yılsonu programında konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Çocuklarımızı imanla yetiştirmek boynumuzun borcudur" dedi.

Batman İl Müftülüğü bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden H. Abdulhalim Alpnar ve Tilmerç Toki 4-6 Yaş Kur'an Kursunda okuyan minikler için kardeş sınıf olarak yılsonu programı düzenlendi.

Adem İlkılıç İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Turgut Erhan, kursiyer hocaları ve öğrencilerin velileri katıldı.

Program 4-6 yaş grubundaki öğrenci Muhammed Mustafa Barış'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşması ile devam etti.

Bütün devletlerin, milletlerin hedefinin geleceğe iyi nesiller yetiştirmek olduğunu söyleyen Erhan, "Çocuklarımızı, milli ve manevi duygularla yetiştirmek, güzel ahlak düsturlarını hayatına yansıtmak, her anne ve babanın en önemli görevi ve vazifesidir." dedi.

Çocukların, Allah'ın ailenin içine serpiştirdiği birer inci olduğunu ifade eden Erhan, "Çocuklar, dünya hayatının süsü, Allah'ın lütfü ve imtihanı, anne ve babaların göz nuru, gönül feri, cennet çiçeğidir. Hiçbir anne-baba evladına güzel edep, terbiye ve ahlaktan üstün bir şey veremez. Onların cisimleri, boyları büyürken, bakış açılarını da büyütmek, dış âlemdeki güzellikleri görürken; iç âlemdeki güzellikleri de onlara göstermeliyiz." şeklinde konuştu.

"Küçük yaşta benliklerine ne ekersek onları biçeriz" diyen Erhan, "İçinde bulunduğumuz çağda, bağnazlığın, cehaletin, zulmün, savaşın, nefretin, öfkenin, bölüp parçalamanın girdaplarından çocuklarımızı sevginin, saygının, yardımseverliğin, alçak gönüllülüğünün, birlik ve beraberliğin engin sularına bırakmak gerekir. Eskiden yuvamızda, ocağımızda, sokağımızda burcu burcu bu ahlaki erdemler tüterdi." ifade etti.

Çocukları küçük yaştan itibaren iman, inanç, sevgi ve muhabbet duygularıyla yetiştirmenin boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Erhan, 4-6 yaş eğitimi oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Çocuklarımızın yetiştirilmesine büyük fedakârlık gösteren hocalarımıza teşekkür ve onlara milli ve manevi duyguları vererek yetiştiren, okullara gönderen, arkalarında duran siz velilerimizi de tebrik ediyorum."

Konuşmalardan sonra, kurslarda eğitim alan 4-6 yaş grubundaki çocuklar Kur'an-ı Kerim'den kısa süreler okudu, Hadis-i Şerif paylaştı, ilahiler seslendirdi ve oratoryom gösterimi yaptı.

Çok sevinçli ve mutlu oldukları gözlenen çocuklara İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından başarı madalyaları takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.