Çocuklarımızın namaz sevgisi, bir inkılabın muştusudur

Çocuklarımızın namaz sevgisi, bir inkılabın muştusudur

Kur’an Nesli Platformu tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliklerine ilişkin görüşlerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları, çocuklardaki namaz sevgisinin inkılabın bir muştusu olduğunu belirttiler.

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki yüzlerce çocuk için Diyarbakır ve Batman’da etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerine dair duygularını "#HayatNamazlaGüzeldir” etiketiyle sosyal medya hesaplarında paylaşan kimi sosyal medya kullanıcıları; geleceğin, namazla büyüyen nesillerin inşasına bağlı olduğunu dile getirerek, etkinliklerde oluşan manzaraların ise bir ümit olduğuna dikkat çektiler.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, “Kur'an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliği... Kardeşlerimizin halisane, sebatkâr çalışmaları ve çocuklarımızın namaz sevgisi; bir inkılabın muştusudur İnşallah.” ifadelerini kullandı.

“Bu manzara geleceğe ümittir”

HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, “Hayat size zehir mi olmuş? Namazla hayatınızı güzelleştirerek cennete çevirebilirsiniz. Kur’an Nesli Platformunun; hayatı güzelleştiren kervanına katılalım. Bu manzara geleceğe ümittir. Hayat Namazla Güzeldir.” dedi.

“Namaza düşman olan bu halka düşmandır, bu ülkeye düşmandır”

HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Süleyman Atmaca da, “Diyarbakır'da çocuklara yönelik düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği, renkli görüntülere sahne olurken, etkinlik büyük ilgi gördü. Namaza düşman olan bu halka düşmandır, bu ülkeye düşmandır.” ifadelerine yer verdi.

“Yavrularınız benzeyecekse Kur’an nesline benzesin”

Fahrettin Turgut ise, “Ey Türkiye'deki anne ve babalar! İşte, yavrularınız benzeyecekse bunlara benzesin. Eğer örnek alacaksınız, işte önünüzde bir örnek vardır ve bunlar Batmanlı namaz sevdalıları yavrularımızdır. Peygamber sevdasının başşehri burası değil mi? Peygamber sevdası Batman'dan, Diyarbakır'dan dünyaya yayılmıyor mu şu anda? Sizi sevindirmek için söylemiyorum. Göreceksiniz diğer şehirler sizi taklit edecek. Hayat Namazla Güzeldir.” paylaşımında bulundu.

“İhya ve inşa hareketli olan bir toplum sağlam adımlar atar”

Namazın dinin temeli olduğunu söyleyen Aynur Tokdemir, “İhya ve inşa hareketli olan bir toplum sağlam adımlar atar. Hakikati ve özünü unutmayan bireyler dinini sağlam yaşar. Namaz dinin temel kolonudur, dinin müdavimleri yetişen nesildir. Sağlam bir zemin üzerine konulmaması halinde binalar çökmeye mahkûmdur. Hayat Namazla Güzeldir.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğimiz, yeni neslin inşasına bağlıdır”

Saideyn rumuzlu kullanıcı, “Geleceğimiz, yeni neslin inşasına bağlıdır. Temeli sağlam bir gelecek için, hayatınızı namazla güzelleştirin. Hayat Namazla Güzeldir.” dedi.

“Namazla büyüyen nesiller bizleri refaha ulaştıracaktır”

Gelecek nesile namazın sevdirilmesi gerektiğini belirtken Muhammed Altun, “İçine düşmüş olduğumuz halden kurtulmak için gelecek nesillerimize namazı sevdirelim, sevdirirken de namazla eğitelim. Namazla büyüyen nesiller bizleri refaha ulaştıracaktır. Çünkü namaz insana hayatının her alanında en doğrusunu öğretir, yaşatır. Hayat Namazla Güzeldir.” diye kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.