Çocuklarının Peygamberlerini bilmesi başarılı oldukları anlamına geliyor

Çocuklarının Peygamberlerini bilmesi başarılı oldukları anlamına geliyor

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bugün Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Siyer Sınavı'na katılan Osmaniyeliler, Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilmiş olmasının adayların sınavı başarıyla geçtikleri anlamına geldiğini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na Osmaniye'de yüzlerce kişi katıldı.

11.00 – 13.00 saatleri arasında erkek ve bayanların ayrı ayrı alındıkları salonlarda gerçekleştirilen sınav, bu yıl da 4 kategoriden oluştu. Birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6-7 ve 8, üçüncü kategoride 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar, dördüncü kategoride ise belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar yarıştı.

Vakıf tarafından 8 yıldır düzenli bir şekilde düzenlenen Siyer Sınavı'na Osmaniye'de yetişkinler Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi'nde; ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde olanlar ise Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Lisesi'nde katıldı. Sınav, Osmaniye merkezde 2 okulun yanı sıra Sumbas ilçesinde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sınava yarışmacı olarak kızını getirdiğini söyleyen Ekrem Alınbay, "Ben kızımı getirdim. Umarım ki başarılı olur. İnsanın, dinini bilmesi lazım. Peygamber Efendimizi bilmemiz lazım. Bu tür sınavların daha çok sık olması lazım." dedi.

Çocuklarının dinlerini ve Peygamberlerini bilmesinin sınavı geçtikleri anlamına geldiğini ifade eden Ömer Gözükara, "Çocuklarımız zaten sınavı geçmiştir. Çocuklarımızın dinimizi, Peygamberlerimizi bilmesi sınavı geçti demektir zaten. Hem dinimize hem milletimize hem de devletimize hayırlı olur inşallah." ifadelerini kullandı.

6. sınıf öğrencisi Aleyna Doğan'ın velisi Hatice Doğan ise, "Dereli köyünden geliyorum. Çocuklarımızın böyle sınavlara girmesi bence çok iyi, gelişiyorlar. Müslümanlık en azından öğreniliyor. Çocuklarımızın bilinçleri artıyor. En azından iyi huylar, kötü huylar belli oluyor. Peygamber Efendimiz'in hakkında olan şeyleri öğreniyorlar. Çok memnunum yani böyle sınavlardan. Her zaman olmasını isteriz." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüsü Berat Katar, "Bu sınavlar vesilesiyle gençlerimiz ve çocuklarımız Peygamber Efendimiz'in hayatını, sünnetini daha iyi bir şekilde kavrarlar düşüncesindeyim. Allah'u Teala, bu sınavı yapmış olanlardan ve bu sınavda emeği geçenlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

O'nun (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını okuyan herkesin sınavı kazandığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüsü Mehmet Şerif Keser, şunları söyledi:

"Peygamber Aleyhisselam'ın hayatını kitap üzerinde okuduğumuzda dahi içimize bir huzur; hayatımıza bir tat, bir lezzet geliyor. Peygamber Aleyhisselam'ın hayatına baktığımızda ihlası, samimiyeti, teslimiyeti, mücadelesi, sabrı, azmi ve her şeyi hayatının her alanında mutluluk ve huzur vermiştir o sıkıntılara rağmen."

Sınava giren öğrencilerden Mustafa Karaman sınavın kolay olduğunu ifade ederek, "Bugün Siyer Sınavı vardı. Sınav kolaydı. Her insanın girmesini tavsiye ederim. Herkese başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

Siyer sınavına ikinci kategoriden giren Vedat Kartaş ise, "Sınav çok iyiydi. Sorular şaşırtmalıydı tabi. Çoğunlukla isim sordular. Peygamber Efendimiz'i çok sevdiğimiz için güzeldi." ifadelerini kullandı.

Sınavda dereceye girecek olan yarışmacılara çeşitli ödüller de verilecek. Sınav sonuçlarına göre 5 kişi umre ödülü kazanacak. Bunun yanında 4 kategoride toplam 2 bin ödül dağıtılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler