Çöken iskelenin altında hayatını kaybeden mühendis defnedildi

Çöken iskelenin altında hayatını kaybeden mühendis defnedildi

Gaziantep'te cami inşaatındaki iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın cenazesi toprağa verildi.

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camii’si inşaatında çöken iskelenin altında kalarak hayatını kaybeden inşaat mühendisi Korkut Küçükcan (38), düzenlenen tören ve cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Küçükcan için ilk olarak İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nde tören düzenlendi. Tabutu, meslektaşlarının omuzunda taşınarak cenazesi İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu'na getirilen Küçükcan için düzenlenen törene, babası Kemal, annesi Semra, eşi Zeynep, çocukları Mert ve Nil Küçükcan ile yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan baba Kemal Küçükcan, “Bugün evladım Korkut'a sevgi ve saygılarını belirten, birçok güzel ilişkilerinin olduğunu anlatan tüm meslektaşlarına teşekkür ediyorum. Diliyorum ki, başka hiçbir meslektaşı böyle bir olayla karşılaşmasın, hiçbir aile böyle bir acı yaşamasın." dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ise meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Törende, Küçükcan'ın öz geçmişini anlatan slayt gösterisi sırasında ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.

Küçükcan’ın cenazesi, daha sonra Bahattin Nakıboğlu Camii avlusuna getirildi. Küçükcan için cenaze namazı kılındı. Öğle namazına müteakip Şehitkâmil ilçe Müftüsü Feyyaz İdin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Küçükcan, Gaziantep Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazının ardından helallik esnasında duygusal anlar yaşanırken, Küçükcan'ın ailesi ve yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı.

Cenaze törenine, Küçükcan'ın ailesi, yakınları, meslektaşlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kent protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Şahinbey ilçesindeki Akkent Camii’nin inşaatında 14 Kasım'da çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan için arama kurtarma çalışması başlatılmış, göçük altından 33 saat sonra çıkarılan mühendis hayatını kaybetmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.