Coronavirus salgını nedeniyle kamu çalışanları serbest kıyafet uygulaması istiyor

Coronavirus salgını nedeniyle kamu çalışanları serbest kıyafet uygulaması istiyor

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, Coronavirus salgını ile mücadele kapsamında kamuda çalışanlara, serbest kıyafet uygulamasının getirilmesi gerektiğini belirtti.

Tüm dünyayı etkisi alan Coronavirus (Covid-19) salgının Türkiye’de de görülmesinin ardından tedbirler her alanda alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün Resmî Gazete'de “Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler” başlıklı genelge yayımlandı.

Genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi kullanılacağı belirtildi.

Genelgenin kamu kurumlarında sirkülasyonu yüzde 80 oranında azaltacağını belirten Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, yayımlanan genelgenin çok önemli olduğunu ancak şu ana kadar bütün birimlerde uygulanmaya başlanmadığına dikkat çekti.

Alınan kararın biran önce hayata geçmesini beklediklerini belirten Borazan, tüm bakanlıkların ivedi bir şekilde kurum amirlerine yetki devri vermesi gerektiğini, aksi takdirde alınan kararların bir faydasının olamayacağının altını çizdi.

Artan virüs riski nedeniyle kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasını isteyen Memur-Sen'in talebinin karşılık bulduğunu ve Cumhurbaşkanlığının genelge yayımlandığını hatırlatan Borazan, Memur-Sen’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na yazı yazarak, kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde asgari düzeyde personel bulundurulmasını ve diğer personelin ise idari izinli sayılmasını istediğini söyledi.

Borazan,  “Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı. Bu genelge çerçevesinde kamuda personelin idari izinli sayılması ile devlet kurumlarına gelen personelin yüzde 80’ni evlerinde kalmış olacak. Yani yüzde 20 civarında personel çalışacak. İlgili birimin yetkilileri inisiyatifinde belirlenen gün ve günler dahilinde personel dönüşümlü çalışacak. Bu da kamu kurumlarında sirkülasyonun yüzde 80 oranında azalmasını sağlayacak. Böylece Coronavirus salgının hızlı yayılmasının da önüne geçilmiş olacak. Bu sadece kamu kurumların içerisinde değil, şehir içi trafiğinde ve toplu taşımalarda da sirkülasyonu daha aşağı çekmiş olacak. Bu çerçevede alınan önlemler vardı. Bu önlemler ilgili dairelerdeki iş ve işlemlerin elektronik ortama taşınması yönünde çalışmalar yapıldı. Yani vatandaşlarımızın bu kurumlara gitmesine gerek kalmadan internet ortamında işlemlerini yapmaları sağlanmış olacak. Bu çerçevede virüsün yayılması engellenmiş olacak. Bu açıdan alınan karar çok önemli. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 “Vatandaşların işlemlerini elektronik ortamda yapılmalarını istiyoruz”

Vergi dairesinde yapılan bütün işlemlerin internet ortamında yapıldığını belirten Borazan, “Vergi dairesinde yapılan bütün ödemeler internet ortamında yapılıyor. Yani vatandaşlarımız vergi dairesine gelmeden trafik cezasını, idari para cezasını gibi parasal işlemlerini hepsini halledebiliyorlar. Bununla birlikte bütün defterdarlıklara ait mal müdürlüklerinde yapılması gereken iş ve işlemler de elektronik ortamda bankaya aktarılması sağlanmış durumda. Vatandaşlarımızın vergi dairesine, defterdarlıklara gelmesine gerek kalmadan elektronik ortamda bütün işlemlerini yapabilecekler. Ancak halen vergi dairelerine gelip elden para yatırmaya çalışan vatandaşlarımız var. Sosyal güvenlik kurumu ve nüfus birimlerinde internet üzerinden işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bütün işlemlerini evden elektronik ortamda yapılmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kamuda serbest kıyafet uygulaması getirilmesi gerekiyor”

Coronavirus salgını ile mücadele kapsamında kamuda çalışanlara serbest kıyafet uygulamasının da getirilmesi gerektiğini belirten Borazan, şunları söyledi:

“Şu anda kamu kurumlarında takım elbise ve kravat kullanılması zorunlu. Takım elbiselerin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi zor olduğundan dolayı kamuda serbest kıyafet uygulamasının getirilmesi gerekiyor. Bu süreçte bütün kamu kurumlarında sivil kıyafet serbestliğin biran önce getirilmesi gerekiyor. Bu Coronavirus salgının önlemesinde önemli katkı sağlayacak.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.