Covid-19 hastalarını gizleyen muhtar görevden alındı

Covid-19 hastalarını gizleyen muhtar görevden alındı

Van'ın Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, mahallesindeki Coronavirus (Covid-19) hastalarını gizlediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı, hastaları bildiren muhtar ödüllendirildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkileyen Coronavirus ile mücadele aralıksız devam ederken salgının yayılmaması için yapılan çalışmalara aykırı davrananlar da cezalandırılıyor.

İstanbul’dan 7 Nisan 2020’de gelen ve Coronavirus taşıdığı belirlenen bir vatandaşın ikamet ettiği Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı. Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü.

Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu, bu vatandaşların muhtar tarafından mahalledeki karantinanın kaldırılması için saklandığı bilgisi yetkililere ulaştı. Yapılan çalışmalarla İstanbul’dan gelen diğer isimlere de sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri tarafından test yapıldı. Yapılan test sonucunda 8 vatandaşın daha Coronavirus testi pozitif çıktı. 

Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı Mahalle Muhtarı Mikail Duman hakkında “Görevlilere yanıltıcı bilgi vermek ve görevi ihmal” suçundan soruşturma başlatılarak görevden uzaklaştırdı.

Öte yandan 4 gün önce İstanbul’dan Van’a gelen ve 4 Coronavirus hastasını taşıyan otobüsü Van Valiliğine bildirerek hastaların Erzincan’dan otobüsten indirilerek tedavi altına alınmasını sağlayan Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil ise valilik tarafından ödüllendirildi.

Muhtar Öndil’e valilik tarafından teşekkür belgesi verilirken, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, telekonferansla muhtar Öndil’e görüşerek teşekkür etti.

İki olay hakkında açıklama yapan Vali Bilmez, Muhtar Öndil’in bilgi vermesi üzerine mahallenin ölümcül bir salgından korunmuş olduğuna dikkat çekerek, “Tüm muhtarlarımızdan böyle bir duyarlılık bekliyoruz. Muhtarın bilgi verdiği otobüsteki 4 yolcunun dışında Van’a gelen ve evinde karantinaya alınan 3 vatandaşımızın daha testleri pozitif çıktı. Bunların tespit edilip önlenmesi çok önemlidir.” dedi.

Öte yandan bir muhtarın tedbirlere rağmen görevini ihmal ettiğini belirten Vali Bilmez, “Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi muhtarının ihmali mahallede vaka sayısını 9’a çıkardı. Buradaki muhtarımızın ekiplerimize yardımcı olmadığı gibi, yanıltmaya çalıştığını tespit ettik. Bundan dolayı muhtar hakkında soruşturma açıldı ve görevinden uzaklaştırıldı.” dedi.

İLKHA


Covid-19 hastalarını gizleyen muhtar görevden alındı

Covid-19 hastalarını gizleyen muhtar görevden alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.