Covid-19 ile mücadele projelerine 6 milyon TL destek

Covid-19 ile mücadele projelerine 6 milyon TL destek

Tüm dünyayı saran yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yapılacak projelere hibe desteği verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından, Covid-19 Salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi, toplum sağlığının korunması ve salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına katkı sunan projelere destek sağlanması için “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı Uygulama Çerçevesi” hazırlandı.

Bu doğrultuda ajansın uygulayacağı program aracılığıyla, TRC3 Bölgesinde Covid-19 Salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelere destek verilecektir.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün dünyayı etkisi altına alan virüs salgınına katkı sağlayarak, acil çözüm sunan projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Proje teklif çağrısı kapsamında kâr amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşlarına 6 milyon TL destek sağlayacaklarını belirten Altındağ, şunu söyledi:

“Program kapsamında TRC 3 Bölgesi olan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde salgınla mücadele için bu kaynağın seferber edilerek harekete geçirilmesi bölgemiz ve ülkemiz için fark meydana getirecek etkin sonuçları olacaktır.”

İLKHA


Covid-19 ile mücadele projelerine 6 milyon TL destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler