Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Mil-Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı Atıf Deniz, son günlerde artan Covid-19 vakalarını gerekçe göstererek teravih namazının camilerde kılınmasını engellemeye çalışanların çabalarının beyhude olduğunu belirtti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kalırken kimi çevreler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda teravih namazının camilerde kılınmamasını istiyor. Her fırsatta da İslam’ı ve değerlerini hedef alan söz konusu çevreler, Ramazan ayının ertelenmesi talebinde bile bulunacak kadar toplumun değerlerinden ne kadar uzak olduklarını da göstermiş oluyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirleri ve getirilen kısıtlamaları da bahane eden bu çevreler, Covid-19 tedbirlerinin en iyi şekilde uygulandığı mekanların camilerin olduğunu bildiği halde ısrarla Ramazan ayında camilerin kapatılmasını ve teravih namazlarının camilerde kılınmasını engellemeye çalışıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayı boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında camilerin açık olacağını ve teravih namazlarının kılınabileceğini açıklaması ise söz konusu bu çevreleri daha çok rahatsız etti.

Salgın sürecinde toplu taşıma araçlarında, kalabalık alanlarda, eğlence merkezlerinde, birçok program ve etkinlikte salgına karşı tedbirlerin uygulanmadığı ve önlemlerin hiçe sayıldığı görülürken camilerde ise ilk günden beri kılınan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralına ciddi şekilde uyması, Covid-19 ile mücadelede camileri en iyi örnek haline getirdi.

Vakit namazları başta olmak üzere cuma namazı için camiye gelen cemaatin, seccade ile maskelerini istenilen şekilde takarak camiye gelmesi ve sosyal mesafe kuralına uyarak ibadetlerini yapması büyük takdir topluyor.

Salgın döneminde camilerin ve cami cemaatinin başarılı bir sınav verdiğinin altını çizen Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Gaziantep Şube Başkanı Atıf Deniz, İLKHA muhabirine, Covid-19 kurallarının en iyi uygulandığı mekanların camiler olduğunu ifade etti.

Salgın sürecinin ilk döneminde camilerin cemaatle ibadete kapatıldığını hatırlatan Deniz, o süreçte de vatandaşların camilere gelip tek başına namazlarını eda ettiğini belirtti.

“Cami cemaati kurallara uyuyor”

Cami cemaatinin Covid-19 kurallarını en güzel bir şekilde uyguladığını belirten Deniz, “Cemaatimiz camiye gelirken seccadesini alıp geliyor ve sosyal mesafe uygun bir şekilde saf düzeni yapıyoruz. Çoğu kişide tesbihatı dahi çekmeden yolda giderken, evinde veya işyerine giderken tesbihatı çekiyor,  duasını yapıyor. Böyle bir güzel bir şekilde kurallara uyuluyor.” dedi.

“Salgını bahane ederek İslam’a saldırıyorlar”

Covid-19 tedbirlerinin en güzel camilerde uygulandığı halde kimi çevrelerin sürekli bu süreçte camileri hedef aldığına dikkat çeken Deniz, “Maalesef son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı bahane edilerek dine saldırılıyor. Maalesef ‘Ramazan ertelensin’ gibi komik söylemler var. Yahudilerin döneminde yapıldığı gibi Ramazan'a ertelemek istiyorlar. Yahudilerde Ramazan’ı ertelediler. Bu düşünceyle Ramazan'ın ertelenmesini isteyenler var.” ifadelerini kullandı.

Salgının tüm insanlığın üzerinden kalkmasını temenni eden Deniz, salgın devam ettiği müddetçe en güzel şekilde kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

“Camilerde temizliğe ve hijyene çok dikkat ediliyor”

Camilerde Covid-19 kurallarının en güzel şekilde uygulandığını ve kuralların ihmal edilmediğini ifade eden Deniz, Bu hususta da Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülükler ve cami görevlileri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Şunu da açık bir şekilde ifade edebilirim, cami görevlileri olarak biz sadece cami ile alakalı işlemlerde bulunmuyor. Filyasyon ve denetim ekibinde de cami görevlilerimiz güzel bir şekilde bu görevi en sütün şekilde yapıyor.” şeklinde konuştu.

“Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz”

Salgın bahane edilerek her fırsatta İslam’ın ve değerlerinin hedef alınmasını “İslam düşmanlığı” olarak nitelendiren Deniz, şunları söyledi:

“İslam düşmanlıklarından dolayı bu cümleyi kullanıyorlar. Biz geçen sene zaten Ramazan ayını buruk yaşadık. Teravih namazı, mukabele yok, camiler kapalıydı. Biz din görevlileri olarak elimizden geldiği kadar da canlı yayınla da olsa mukabeleler, sohbetler yaptık ama o gerçek Ramazan ayının hazzını i yakalayamadık. Bu Ramazan ayında da ülkemizde maalesef buna engel olmak isteyen bazı güruh var. Maalesef şu an medyada, sosyal mecralarda ‘Ramazan’da camiler kapatılsın, Ramazan ayı ertelensin veyahut da Ramazan'da teravih namazı camilerde kılınmasın’ şeklinde bir konu başlığı altında bu saldırılarını sürdürüyorlar. Ama biz ‘Allah galip gelecektir’ diyoruz. Sonuna kadar bu işin mücadelesini vereceğiz. Salgınla da sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde cemaatimizi camimizde bekleyeceğiz.”

“Camilerimiz Ramazan ayına hazır”

Salgın ile mücadelede camilerde her türlü tedbirin alındığını ifade eden Deniz, “Her türlü önemlerimiz var. Bu noktada kesinlikle bir sıkıntımız yok. Şu ana kadar da zaten camilerimizde bir olumsuzluk asla yaşanmadı, yaşanmasını da istemeyiz. Cami görevlileri olarak elimizden geldiği kadar kurallara uygun bir şekilde camilerimizi Ramazan’a hazırlayacağız. Mukabelelerin okunmasında ve teravih namazının kılınmasında hiçbir engelin olmadığını, olmayacağını net bir şekilde ifade edebiliriz. Cemaatimizin ve Müslümanların en güzel şekilde ibadetlerini yapmaları için de elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

“Covid-19 kurallarının en güzel uygulandığı yer camilerdir”

Camilerde temizliğe ve hijyene çok dikkat ettiklerini ifade eden Hazreti İbrahim Halil Rahman Camii İmam Hatibi Bilal Nadir Aktaş, “Geçtiğimiz yıl mart ayında itibaren tüm dünyada ve ülkemizde bir salgın hastalığı baş gösterdi. Geçen sene camilerimize teravih namazımızı kılamadık ve mukabelemizi de yapamadık. Geçen sene buruk bir Ramazan geçirdik. Camilerimiz cemaatinden mahrum kaldı. İnsanlar çok arzu etmesine rağmen teravih namazlarını camide kılamadılar. Daha sonra pandeminin biraz da hafiflemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli tedbirleri almak suretiyle camilerde beş vakit ve cuma namazlarının kılınmasına müsaade etti. Covid-19 kurallarının en güzel uygulandığı yerler zaten camilerdir. Camilerde gereken her türlü tedbiri aldık ve alıyoruz. Cemaatimizden de Allah razı olsun, kurallara çok güzel bir şekilde uyuyorlar. İnşallah bu sene de Ramazan'da camilerimizden mahrum kalmayız. Camilerimizde teravih namazımızı kılar, mukabelemizi yaparız, halkımızda bunu çok istiyor.” ifadelerini kullandı.

“Cami cemaati olarak Covid-19 kurallarına uyuyoruz”

Müslümanları ve camileri eleştirenlerin camilerde alınan önlemleri örnek almaları gerektiğini belirten vatandaşlardan Aziz Denizhan da camilerin kapatılmasını isteyenlerin dikkate alınmaması gerektiğini ve bu yıl Ramazan ayında camilerden mahrum kalmak istemediklerini ifade ederek, “Camiye gelirken seccademizi getiriyoruz. Yine maskemizi kesinlikle takıp geliyoruz ve camiye geldiğimizde hocalarımız safları belirlemişler ve sosyal mesafemize uyarak namaza duruyoruz. Tüm kurallara uyuyoruz.” dedi. 


Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Covid-19 kuralları en güzel şekilde camilerde uygulanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler