Covid-19 nedeni ile Hong Kong'da seçimler bir yıl ertelenecek

Covid-19 nedeni ile Hong Kong'da seçimler bir yıl ertelenecek

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde eylülde yapılması planlanan Yasama Konseyi (Yasama Meclisi) seçimleri, Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle bir yıl ertelenecek.

Hükümetin, Yasama Konseyi seçimlerini bir yıl erteleyeceğini duyuran Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, "Bugün yapmak zorunda olduğum duyuru, son yedi ay içinde vermem gereken en zor karar. Kamu güvenliğiyle sağlık konusunu garanti altına almak istiyoruz ve seçimin açık, adil ve tarafsız bir şekilde yapıldığından emin olmalıyız. Dolayısıyla bu karar, esastır" dedi.

Acil durum yönetmeliğine başvurulacağını aktaran Lam, hükümetin seçimlerin 5 Eylül 2021'de yapılması yönünde kararı verme konusunda Çin hükümetinin desteğine sahip olduğunu vurguladı.

Muhalefetteki 22 milletvekilinden oluşan bir grup ise Lam'in duyurusu öncesinde hükümeti, salgını, seçimi geciktirmek için bahane olarak kullanmakla suçlayan bir açıklama yaptı.

Bölgede Yasama Konseyi seçimleri en son Eylül 2016'da yapılmıştı.

Hong Kong'da son 24 saatte kaydedilen 121 yeni vakayla bölgedeki toplam Covid-19 vaka sayısı 3 bin 273'e yükseldi. Bugüne kadar salgın nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler