Covid-19 nedeniyle ertelenen ayakkabı fuarı kapılarını ziyaretçilerine açıyor

Covid-19 nedeniyle ertelenen ayakkabı fuarı kapılarını ziyaretçilerine açıyor

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en önemli ayakkabı fuarları arasında yer alan, geçtiğimiz aralık ayında yapılması planlanan ve Covid-19 nedeniyle ertelenen ayakkabı fuarı, 26-29 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odasının destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuar için hazırlıklarda sona gelindi.

Terlik ve erkek ayakkabı üretiminde önemli güce sahip olan Gaziantep’te, yaz ve kış sezonları olmak üzere yılda iki defa gerçekleştirilen “Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın (GAPSHOES)” açılış töreni Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 26 Ocak Salı günü saat 14.00’da yapılacak.

31’incisi düzenlenecek olan fuarda temsil edilen firma sayısının 250, marka sayısının ise 750 olduğu ve fuarın 4 gün boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.

Fuar ile ilgili bilgi veren Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, fuarın Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirler alınarak düzenleneceğini belirtti.

 Salgın sürecinde fuarın sektöre önemli bir hareketlilik kazandıracağını söyleyen Ünverdi, “GAPSHOES fuarı, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en önemli fuarları arasında yer almaktadır. Fuarımızı tüm tedbirlerimizi alarak gerçekleştireceğiz. Fuarımıza yurt dışından Suriyeli firmalar başta olmak üzere bu firmaların ortaklıklarının bulunduğu Sudan, Rusya, Irak ve Yemen’den firmalarımız katılacak. Yeni pazarlara açılmak ve ulaşmak isteyen firmalar için ideal bir organizasyon olan fuarımızın böylesi zorlu bir süreçte sektörümüze güç katacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da tüm koşullara rağmen sektörün pazar payını çok daha üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarını dile getirerek, “2020 yılı zor bir yıl oldu. Fakat bizler koşullara bağlı kalmaksızın sektörlerimizin güç kazanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürdük. GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nda da pandemi dolayısıyla tüm tedbirlerimizi alarak çeşitli etkinlikler ile konferans, toplantı ve paneller düzenleyecek, sektörümüzü Gaziantep’te buluşturacağız.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.