​Covid-19 nedeniyle trafiğe kapatılan caddede çalışma başlatıldı

​Covid-19 nedeniyle trafiğe kapatılan caddede çalışma başlatıldı

​Gaziantep’te Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında kentin en işlek caddelerinden olan ve trafiğe kapatılan İnönü Caddesinde başlatılan yol çalışmasında sonuna gelindi.

Şahinbey Belediyesi tarafından İnönü Caddesi’ne alternatif olarak yapılan 40 metre genişliğindeki yolun son aşaması için çalışmalar hızlandırıldı. Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında alınan tedbir kapsamında trafiğe kapatılan caddede Şahinbey Belediyesi çalışma başlattı.

Eski garajlardaki esnaf için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunan Şahinbey Belediyesi, eski iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan caddede yol çalışmalarının son aşamasına geldi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, İnönü Caddesine alternatif yol çalışmasının son aşamasına gelindiğini belirtti.

Tahmazoğlu, “Şehrimizde artan araç sayısı nedeniyle yetersiz kalan yollara alternatif olması için yeni bulvarlar açıyoruz. ‘Eski garajlar’ dediğimiz bölgede Boğaziçi Caddemizle ve Özdemirbey Caddemizi birbirine bağlıyoruz. Böylelikle Hoşgör Meydanı ile Özdemirbey Caddesi yeni bir meydana kavuşmuş olacak. Burada 40 metre genişliğinde 6 şeritli bir yolumuz olacak. Özellikle İnönü Caddesi, Doğumevi ve Başkarakol Kavşağı’ndan sonra sıkışan trafiğe çözüm olacak.” dedi.

İnönü Caddesinin mevcut genişliğinin şu anda 20 metre olduğunu belirten Tahmazoğlu, yeni yapılan Boğaziçi Bulvarının ise 40 metre genişliğinde olacağını ifade ederek, “Şehrimize ciddi anlamda nefes aldıracak. Şu anda yol çalışmasında sona geldik. Öncelikle kamulaştırma çalışmalarını tamamlayarak, daha sonra reglaj çalışmaları tamamlandı. Daha sonra alt yapı kuruluşları çalışmalarını tamamladılar. Asfalt sezonun açılması ile birlikte Gaziantep trafiğini rahatlatacak yolumuzun asfalt çalışmalarına en kısa süre içerisinde başlayacağız. Şehrimize yeni bir bulvar kazandırmanın da heyecanını yaşıyoruz. Şehrimize ve Şahinbey’imize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.