Covid-19 vakalarının arttığı Almanya'da yeni kısıtlama kararları

Covid-19 vakalarının arttığı Almanya'da yeni kısıtlama kararları

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Aralık'tan itibaren Coronavirus önlemlerinin sıkılaştırılacağını söyledi.

Merkel yaptığı açıklamada, Almanya'nın Çarşamba gününden en az 10 Ocak'a kadar bir dizi Covid-19 önlemi alacaklarını söyledi.

Mevcut kısıtlamalara karşın enfeksiyon sayısının arttığını belirten Merkel, "Bu nedenle acil olarak eyleme geçme zorunluluğu bulunuyor. Bütün bunların Noel tatil günlerine etkisi olacağının farkındayız, ancak harekete geçmek zorundayız." dedi.

Ticari işletmeler kapanacak

Buna göre, belirtilen tarihler arasında perakende satış yapan tüm işletmeler kapanacak. Kuaförler, kozmetik salonları, dövmeciler, masaj salonları da kapanan işletmeler arasında yer alacak. Anlaşmaya göre, yalnızca marketler, pazarlar, eve servis yapan işletmeler, içecek marketleri, eczaneler, temizlik ve hijyen ürünlerinin satıldığı mağazalar, gözlük ve kulaklık gibi sağlık ürünlerinin satıldığı mağazalar, benzinciler, bankalar, postaneler, gazete satış bayileri gibi acil gündelik ihtiyaçları karşılamaya yönelik işletmeler kapanma uygulamasından muaf tutulacak.

Noel günlerine mahsus olmak üzere aile bireyleri dışında, aileye yakın kesimden en fazla dört kişinin daha eve davet edilebilecek. Yılbaşı için ise istisna öngörülmüyor.

Okul ve anaokullarının da söz konusu tarihler arasında kapalı kalacak.

Ayrıca bu süre arasında kamuya açık alanlarda alkol tüketimi de yasaklanacak. 

Önlemler çerçevesinde yılbaşında Almanya genelinde toplantı yasağının uygulanacak ve havai fişek satışı da yasaklanacak.

İşverenlerden faaliyetleri kapatmaları veya çalışanların evden çalıştırılması istenecek.

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) verilerine göre Almanya'da doğrulanmış Coronavirus vakalarının sayısı 20 bin 200 artarak 1 milyon 320 bin 716'ya yükseldi. Ülkede son 24 saatte, bildirilen ölü sayısı 321 artarak 21 bin 787'ye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.