Çözüm sürecinde "Ortak İrade" şart

Çözüm sürecinde "Ortak İrade" şart

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, şube başkanları ile bir araya gelerek Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SİVAS - Türkiye’de 30 yıldır şiddet sorununun yaşandığını ifade eden Tombul, toplumda bulunan ortak iradenin sorunu çözeceğini söyledi. Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm süreci ile ilgili şube başkanlarını bilgilendiren Tombul yaptığı açıklamada; halkın yüzde 75’inin çözüm sürecini desteklediğini belirtti. Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanacağını ifade eden Tombul, “Gerek Genel Başkanımızın Türkiye genelinde yapılan toplumla buluşmalarında gerekse yapılan anketlerde sürece desteğin bazı bölgelerde yüzde 90’ların üzerine çıktığı görülüyor. Türkiye geneline baktığımızda ise yüzde 75’lere yükseldiğini görüyoruz. Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanacağına dair kanaat ve beklenti kısa süre içerisinde yüzde 60’ların üzerine çıkmıştır. Bu çözüme kendi iç dinamikleriyle ulaşacak güçlü ve kararlı bir Türkiye fotoğrafıdır” dedi.

 

Yeni bir Anayasa kurulmasının artık zorunluluk olduğunu kaydeden Tombul, “Türkiye’nin yeniden inşası ve millet iradesinin hâkim olması insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini, esas alan farklılıkları zenginlik olarak gören hiçbir etnik kimliği öteki ya da asli kimlik ilan etmeyen yeni Anayasanın yapım ve yazım süreci daha fazla gecikmeden tamamlanmalıdır. Çözüm süreci kapsamında yürütülen çalışmalar yeni anayasa süreci için engel haline getirilmemeli, aksine kalıcı çözüm için yeni anayasa hızlı bir şekilde hayata geçirilmeli ve her bireyin ‘Benim Anayasam’ diyebileceği bir metin bir an önce milletin onayına sunulmalıdır” sözleriyle anayasa isteklerini yineledi.

 

Çözümün dilini kullanın

Konuşmasında siyasi partilere de seslenen Tombul, “Çözüm sürecini destekleyen ya da sürece karşı olan tüm bireylerin, örgütlerin, siyasi partilerin, liderlerin dikkat etmesi gereken önemli bir husus; çatışmanın dilini değil çözümün dilini kullanmaları, şiddetin bitmesine yönelik önerilerini raporlarla, açıklamalarla, kamuoyuyla şiddet ve hakaret içermeyen bir dille paylaşmalarıdır” diye konuştu. (Veysi Siyah – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.