“Çözüm Süreci”ni bitiren cinayetin avukatı FETÖ’den tutuklandı foto

“Çözüm Süreci”ni bitiren cinayetin avukatı FETÖ’den tutuklandı foto

“Çözüm Süreci”ni bitiren Ceylanpınar’daki 2 polis cinayeti davası kapsamında tutuklanan PKK’li sanıkların avukatlığını yürüten Hüseyin Akay, FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde “Çözüm Süreci”nin bitmesine neden olan 2 polis cinayeti kapsamında tutuklanan PKK’li zanlıların avukatlığını yapan Hüseyin Akay, FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandı.

Hatırlanacağı üzere evinde ölü olarak bulunan polis memurlarından Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, ayrı ayrı odalarda kendi yataklarında enserinden vurulmuş halde bulunmuştu. Cinayetin işlendiği meskendeki kapı ve pencerelerin zorlanmamış olması akıllara emniyet içindeki FETÖ’ye bağlı polislerin PKK’ye yardım yataklık ettikleri iddiasını gündeme getirmişti. Ayrıca 2 polisin ölü bulunduğu evde, bir polisin daha kaldığı ancak bu üçüncü polisin kayıp olduğu iddia edilmişti.

O gün cinayetin hemen ardından ise PKK yaptığı açıklamada, Ceylanpınar’da işlenen cinayeti Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıya misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Çözüm Süreci gibi Kürtler için birçok olumlu gelişmeyi içerisinde barındıran bir sürecin bitmesine sebep olan bu cinayet ile ilgili PKK’nin art arda iki farklı beyanat vermesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.