ÇSG Bakan Yardımcısı Yegin Nusaybin'de

ÇSG Bakan Yardımcısı Yegin Nusaybin'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasını ve esnafı ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, Nusaybin'i ziyaret etti.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasını (NTSO) ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yegin, Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen ve Meclis Başkanı Müfit Adnan Yumuşak’tan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

İlçe sorunlarını anlatan Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen esnafın zor durumda olduğunu BAĞKUR ile SSK’ların bir yıl alınmamasını istedi. Özmen, “Sokağa çıkma yasağı esnasında iş verenlerimiz iş yerleri kapalı olduğu halde işçilerin maaşını vermiştir.  Yaşanan  olaylardan dolayı BAĞKUR ile SSK primlerini ödemeyecek durumdadır  bu ödemelerinin  bir yıl ertelenmişini istiyoruz.” dedi.

Özmen’in talebini değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, “Mardin ve ilerimiz de bu olaylar yaşandın tatbiki Nusaybin’de bu durum çok ağır geçti.   Bu yerlerde pirim ödemelerini yaptık ve bir yıl süreyle de erteledik bu erteleme bitmek veya bitmek üzereyken  bu konuda yetkimiz varsa yönetim kurulu bakan ve bakanlar kararıyla bir erteleme ihtiyacı olursa onu konuşur tartışır erteleriz ama bunu silmek  biraz zor  bu  konu  Nusaybin’den alınacak  birkaç vergi konusu değil bazı  konular emsal teşkil ediyor. Ülkenin her yerinde farklı afetler meydana gelebilir.  Borç silme kamuoyun çok kaçındığı bir durumdur oradan bir gelenek oluşturmak istemiyor kamuoyu bir yerde borç silme geleneği oluşturuldu mu o onu gösterir, sildirir diğeri diğerini göstererek sildirir. Bu devlet vatandaşın tüccarın ayağına giden bir devlettir.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR aracılığıyla Toplu Yararına Programları (TYP) kapsamında daha fazla istihdamın yapılmasını vatandaşların istemesi üzerine istihdamlara değinen Yegin, “Türkiye’de TYP konusunda en çok kontenjanı alan illerimizden bir tanesi de Mardin’dir. Özellikle Mardin’de yaşanan problemler sonrası Nusaybin’de farklı zamanlarda 2 bin den fazla TYP değerlendirildi. İstihdamı artıracak alanların artması lazım yatırımların artması lazımdır.  Bu da neyle olur, güven, güvenlik, huzur, kardeşçe yaşamak, şehir, toprak vatanda olur. Dolayısıyla bizim güvenliğin sağlanması konusunda devletin ortaya koymuş olduğu bu kararlı tutumu, vatandaş olarak işli işsiz, çalışan, çalışmayan, işveren sanayici, tüccar olarak sahiplenmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerden sonra Bakan Yardımcısı Orhan Yegin Şırnak’ın Cizre ilçesine hareket etti. (Cihat Şayık - İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.