Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Van Bahçesaray’da

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Van Bahçesaray’da

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Van Büyükşehir Belediyesi yöneticileri Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, referandum çalışmaları kapsamında bölgede çeşitli temaslarda bulunurken, bugün Van'ın Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın da geldiği ilçede, toplanan kalabalığa hitap eden Gülşen Orhan, “Hizmetin piri aramızdadır. Belediyeciliği bilen bu konuda ekibiyle birlikte bizlerle beraber sizleri dinleyecekler. Bugün bizlerle Bahçesaray’a teşrif ettiler. Tek tek sizleri dinleyecekler. Kayseri’yi ayağa kaldırdılar. Devlet büyüklerimiz kendilerini Van’ı ayağa kaldırsın diye gönderdiler. Genel Sekreterimiz Türkiye’nin en küçük, en geri kalmış, yılardan beri hizmet almamış ilçesi olan Bahçesaray’a geldiler. Bu bize umut ve mutluluk veriyor.” dedi.

Orhan, "Memleketi birilerine teslim etmiyoruz. Mücadeleyi sizlerle veriyoruz. Emin olun 16 Nisan'da bu insanlar dünyadaki ve Türkiye’deki terör odaklarına ders verecek. Dünyadaki sermayedarlara, proje üretenlere ders verecek. Halkıyla buluşamayan muhalefetle çarpışıyoruz. Böyle bir memleket örneği dünya üzerinde yok. Çok çile çeken bir memleketiz. Türkiye’de özgürlüğün, demokrasinin mücadelesinin verildiği günleri yaşadık. Ama birileri de savaşın, ayrıştırmanın, nefretin hâkim olması için çalışmalar yaptı. Ve siz bize hiçbir şey kazandırmadığını gördünüz. Geldiğimiz noktada silah ve siyasetin birlikte olmadığını gördük. Yeniden o kardeşliğin bu memlekette tesis edilmesi gerekir. Bir başkasına ihtiyacımız yok. Birlikte yapacağız. Yılardır birileri kin ve nefreti aşılıyor. Bu coğrafya bizim. Kimi kimden ayırıyorsunuz. 16 Nisan’da Kürd'ü, Türk'ü ile bu memleketi birlikte savunacağız.” şeklinde konuştu.

Halka seslenen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise sırt sırta verildiğinde yapılamayacak işin olmadığını söyledi.

Belediyenin temel maksadının vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Yalçın, “Bizim işimiz, sizin işinizi kolaylaştırmak ve size hizmet etmektir. Bizim işimiz budur. İlçedeki bazı işler büyükşehir belediyesinin sorumluluğundadır. Su ve kanalizasyon, bir ilçenin bir köyün en önemli ihtiyacıdır. Ardından büyük yollar da bize aittir. Yaz boyunca her mahalleye her insana dokunacak hizmetlerimiz olacak.” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine siyaset yasağı getirdiklerini ifade eden Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz hizmet yapacağız. Size de hizmet etmek için buraya geldik. Hizmeti biz yaparız. Siyasetçi de siyasetini yapar. Muhtar muhtarlığını, esnafta esnaflığını yapar. Sizler çalışıyor, çabalayıp verginizi veriyorsunuz. Vatandaş olarak devletten bir şeyler bekliyorsunuz. Size hizmet etmek için maaş verilen insanlar, size hizmet etmek zorundalar. Biz de bunun için buradayız. Bütün ilçelerimizi tek tek dolaşıp eksik olan hizmetleri yapmaya gayret edeceğiz. Hep beraber bu yazdan başlamak üzere, çok farklı hizmetler gelecek. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Başkalarından neyiniz eksik. Sırt sırta verirsek o zaman bizim yapmayacağımız iş yok.”

Yapılan konuşmaların ardında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Büyükşehir Belediyesi heyeti muhtarlar toplantısına katılmak üzere, kaymakamlık binasına gitti.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler