Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen ataması yapıldığını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen ataması yapıldığını duyurdu

Tercih yapan öğretmenler atama sonuçlarına E-devlet sistemi üzerinden ulaşabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "20 bin öğretmenimizin atamasını daha gerçekleştirdiğimizin müjdesini milletimizle paylaşmak istiyorum. Hayırlı olsun. Hani diyorlar ya, istihdam durdu. 20 bin öğretmen. Hayırlı olsun dedik." ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakanlığı da (MEB) bünyesindeki kurumlarda görevlendirilecek olan sözleşmeli öğretmenlerin atama sonuçlarını erişime açtı.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Ocak 2020 Sözleşmeli Öğretmen Ataması Kapsamında atama işlemleri belirlenen takvim doğrultusunda 18 Mart 2020 Çarşamba günü sonuçlandırılmıştır.

Başvuru sahipleri atama sonuçlarına https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc veya https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden kişisel e-Devlet şifrelerini kullanarak erişebileceklerdir.

Ayrıca koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildiğinden, bu atama işlemi ile millî sporcuların öğretmen olarak atanması işlemi kapsamında atanan öğretmenlerin kararnamelerinin il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesi ile ilgili olarak okulların açılmasına müteakip Bakanlığımızca https://personel.meb.gov.tr/ adresinden gerekli bilgilendirme yapılacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.