Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD askerleri çekilmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD askerleri çekilmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılması beklenen operasyon öncesi ABD askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını söyledi.

Sırbistan'a hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Çekilme olayı başlamış vaziyette. Buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyor. Bu yeni bir şey değil, geçmişi olan bir şey. Sayın Trump talimatını vermişti, çekilmeyi emretmişti. Ama bu gecikmişti. Dün akşamki görüşmeden sonra bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Verilmiş bir kararımız var. Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Kararlılığımız sürüyor. Terör örgütlerinin tehditlerini kabul etmemiz mümkün değil."

"Rakamlar abartılıyor"

Erdoğan'a Suriye'de tutuklu bulunan 10 bin DAEŞ'linin sorumluluğunun Türkiye'ye verileceğine yönelik Beyaz Saray açıklaması da soruldu. Rakamların abartılı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu anda orada cezaevlerinde olan bazı rakamlar var. Bu konuyla ilgili bizim de bir yaklaşım tarzımız var. 'DEAŞ'lıların kontrolünü kendi elimizden çıkarmalıyız, artık yetti.' diyorlar. Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir kendileri bir çalışma yapacaklar. Ne gibi bir adım atalım ki cezaevindeki DEAŞ'lıları derdest edelim." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.