Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle, bugün ve yarın resmi temaslarda bulunacak.

Ermenistan işgalinden kurtarılan ve zaferin ardından Azerbaycan’ın Kültür Başkenti olarak ilan edilen Şuşa’da yapılacak ikili görüşmelerde Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleştirilmesi imkânları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret vesilesiyle ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap edecek, A Milli Futbol Takımı'nın yarın Bakü’de oynayacağı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçını İlham Aliyev’le birlikte izleyecek.

Azerbaycan ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönecek olan Cumhurbaşkanı, 17 Haziran'da Antalya’da düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne başkanlık edecek; 18 Haziran’da da Antalya Diplomasi Forumu’nun açılışını yapacak. Zirve ve Forum vesilesiyle ayrıca, Türkiye’de bulunacak Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler