Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu topraklar büyük acılar yaşadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu topraklar büyük acılar yaşadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin yegâne arzusu, isteği Balkanların barışıdır. Bu topraklar son çeyrek asırda çok ciddi bedeller ödedi." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak ve Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Sırbistan'a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sremska Raça köyünde toplu açılış ve temel atma törenine iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşmasında, "Farklılıklarımızı bir çatışma unsuru olarak değil zenginliğimiz görerek istikbalimizi hep beraber inşa etmeliyiz, her alanda işbirliğimizi geliştirmeliyiz. Türkiye'nin yegâne arzusu, isteği Balkanların barışıdır, istikrarıdır. Bu topraklar son çeyrek asırda gerçekten büyük acılar yaşadı, çok ciddi bedeller ödedi." ifadelerini kullandı.

Mevkidaşı Vucic'e ev sahipliği için teşekkür eden Erdoğan, "Bölgenin inanıyorum ki geleceğini çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Teşekkür ediyor, Türkiye'nin selamlarını, sevgilerini sizlere iletiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.