Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Libya'da)Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Libya'da)Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Libya'da)Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek." Açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da artan Covid-19 vakalarına dikkat çeken Erdoğan, "Şu an itibariyle İstanbul salgında en önde gelen illerimizden biri. Çok dikkatli olmak zorundayız. Toplu mekanlardan bulunmayın. Sağlık Bakanı ile çalışmalarımız devam ediyor. Batıya göre salgından çok daha iyi durumdayız ama yeterli değil." dedi.

Erdoğan, Libya'da ateşkese varıldığına yönelik bir soruya "Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek." karşılığını verdi.

Türkiye'nin testlerini yaptığı S-400'lere ABD'nin gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bu testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Yaptığımız testleri ABD'ye soracak değiliz. Dolasıyla biz sadece S-400 değil, Amerika'dan aldığımız silahların da testlerini yapıyoruz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var. Amerika onlara bir şey soruyor mu? Özellikler Rusya'ya ait bir silah olması onları rahatsız ediyor. Biz yolumuza aynen devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan Karabağ meselesine ilişkin de "Rusya ne kadar burada çözüm için yer almayı düşünüyorsa Türkiye'de en az Rusya kadar hakkı olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar Minsk 3'lüsü olarak bir karar alamadılar. Eğer Ermenistan Rusya'yı teklif ediyorsa, Azerbaycan da Türkiye'yi teklif ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler