Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra'ya gidecek

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO İttifakı’nın kuruluşunun 70’inci yıldönümü dolayısıyla Londra’da düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak amacıyla, 3-5 Aralık 2019 tarihlerinde Birleşik Krallık’ı ziyaret edecek.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO İttifakı’nın kuruluşunun 70’inci yıldönümü vesilesiyle Londra’da düzenlenecek NATO Liderler Toplantısı’na katılmak amacıyla, 3-5 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştireceği Birleşik Krallık’ı ziyaretine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, toplantıya, Dışişleri, Hazine ve Maliye ile Milli Savunma Bakanlarının da katılacağı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Liderler Toplantısında, NATO topraklarına yönelik, terörizm dahil tüm tehdit ve imtihanlar karşısında birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesiyle, Avrupa-Atlantik ahenginin öneminin teyit edilmesi planlanmaktadır.

Toplantıda ayrıca, İttifakın güncel güvenlik ortamı karşısındaki adaptasyonuna yönelik çalışmalarda kaydedilen ilerlemelerin de ele alınması, bu minvalde Liderlerce, Örgüt’ün 2020’li yıllara hazırlanması hususunda yönerge verilmesi öngörülmektedir.

Toplantı hitamında “Londra Bildirisi”nin kabul edilmesi beklenmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Toplantı marjında katılımcı bazı Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirmeleri de sözkonusudur.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaret vesilesiyle ayrıca, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya Liderlerinin katılımıyla icra edilecek Dörtlü Zirve’ye iştirak edeceklerdir. Zirve’de Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alınacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşik Krallık’ı ziyaretlerinin son gününde “Cambridge Camii”nin açılış törenini teşrif edeceklerdir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler