Cumhurbaşkanı Erdoğan Prof. Dr. Dursun'un cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prof. Dr. Dursun'un cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un Sultanahmet Camii'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene gelişinde merhum Prof. Dr. Dursun'un eşi Gülşen ile kızı Nilay Dursun'a taziyelerini iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Dursun'a Allah'tan rahmet, ailesine, Türk milletine ve ilim dünyasına başsağlığı diledi.

Hazreti Peygamber'in "Âlimin ölümü, âlemin ölümü gibidir" hadisi şerifini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi biz bunlardan bir tanesini daha yaşıyoruz. Haluk Hocamız bizim önemli bir yol arkadaşımız oldu. Kültürde, sanatta, edebiyatta bir tarihçi olarak tarihte bizimle yol yürüdü ve bu yol yürüyüşü esnasında da gerçekten onun dürüstlüğü, onun duruşu, vakarı örnektir."

Merhum Prof. Dr. Dursun'un ruhu için dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dursun'un naaşına bir süre omuz vererek, taşıdı.

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un cenazesi, Kocaeli Hereke'deki aile kabristanında toprağa verilecek.

Sultanahmet Camii'nde ikindi namazının ardından düzenlenen törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Prof. Dr. Dursun'un yakınları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler