Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dörtlü Zirve" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dörtlü Zirve" açıklaması

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile video konferansla gerçekleştirdiği Dörtlü Zirve'nin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda gerçekleşen zirve ile ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile video konferans yöntemiyle 4'lü bir zirve gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan, "Zirvede Koronavirüs ile mücadeleden İdlib'de yaşanan insani durum başta olmak üzere Suriye krizinin çözüm yollarına, sığınmacı meselesinden Türkiye-AB ilişkilerine kadar pek çok konuda kapsamlı değerlendirmeler yapma imkânı bulduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı twitter paylaşımında, "Bölgesel ve küresel düzeyde içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, diplomasiyi ve iş birliği mekanizmalarını daha aktif bir biçimde işletecek, sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler