Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız malları için boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız malları için boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un İslam düşmanlığı yaptığı tepki çeken açıklamaları sonrası Fransız malları için boykot çağrısı yaptı.

Erdoğan, "Milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın. Fransa'da nasıl Türkiye markalı ürünler almayın deniliyorsa ben de buradan Fransız markalara iltifat etmeyin satın almayın diyorum. " ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Fransa'da Almanya'da yaşananlar tüm dünyanın gözleri önünde oluyor. fakat Batı özellikle Hristiyan dünyasına Musevilere sesleniyorum. Bizim dinimizde Hristiyan olmak suç değil, Hristiyanlara ve Musevilere sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi yayoldığını görüyoruz.

Buradan Şansölye Merkel'e sesleniyorum, hani sizde din özgürlüğü vardı. nasıl oluyorsa 100'e yakın polis camiye saldırıyor. Biz de gerçek bir din özgürlüğü var ama bunlarda yok. Siz gerçek manada Faşistsiniz siz gerçek manada Nazinin zincir halkalarısınız. Batı'da yükselen İslam karşıtlığı bugün artık kitabımıza peygamberimize topyekün bir saldırıya dönüşmüştür.

İslam ve Müslüman düşmanlığı, kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde desteklenen politika haline gelmiştir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler