Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "siyonist işgalcilerle" ilgili söylemleri ABD'yi rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "siyonist işgalcilerle" ilgili söylemleri ABD'yi rahatsız etti

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yahudi halkına karşı Antisemitist söylemlerini şiddetle kınadıklarını" açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Erdoğan'dan ABD Başkanı Biden'a: "Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz"

Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkı hakkındaki son Yahudi karşıtı yorumlarını şiddetle kınıyor ve onların kınamayı hak ettiğini düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve diğer Türk liderleri, şiddeti daha fazla kışkırtabilecek sözlerden kaçınmaya çağırıyoruz. Türkiye'yi çatışmayı sona erdirmek için Amerika Birleşik Devletleri'nin yanında yer almaya çağırıyoruz.

Anti-Semitik dilin hiçbir yerde yeri yoktur. Amerika Birleşik Devletleri, tüm biçimleriyle anti-Semitizmle mücadele etme konusunda derinden kararlıdır. Antisemitizme sıklıkla eşlik eden, şiddeti ve onu destekleyen tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz. Yalanlara daima gerçeklerle karşı koymalı ve nefret suçlarına adaletle cevap vermeliyiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Mayıs'ta kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü israilin başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Biden'ı Filistin konusunda siyonist işgal rejiminin yanında durmakla eleştiren Erdoğan, "Biz bu konularda daha fazla duramayız, bunu söylemeye bizi mecbur ettiniz. Biden'ın israile silah onayıyla ilgili imzasını gördük. 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma, vesaire, bunları konuşuyorlar. Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırıyla Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şahadetine vesile olan bu olayda da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Filistin toprakları kanla yıkanıyor, siz de buna destek veriyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler