"Cumhurbaşkanı Gül tebrik mesajını geri çeksin"

"Cumhurbaşkanı Gül tebrik mesajını geri çeksin"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır'da darbeci Sisi'nin Cumhurbaşkanlığını kutlayan mesajına tepki gösteren Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu, Gül'ün tebrik mesajını geri çekmesini istedi.

KAYSERİ – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mısır’da darbeci Sisi’nin Cumhurbaşkanlığını kutlayan mesajına tepki gösteren Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu,  “Cumhurbaşkanımızın bu uygulamasını onaylamıyoruz ve mesajını geri çekmesini bekliyoruz.”açıklamasında bulundu.

 

“Sisi’yi lanetliyoruz”

Platform tarafından yapılan açıklamada; “Mısır da halkın oyları ile iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi aşağılık kanlı bir darbe ile cezaevine sokan Abdülfettah el Sisi ve cinayet şebekesini lanetliyoruz.

 

Masum ve hepsi oruçluyken on binlerce vatandaşını acımasız bir şekilde katleden, sabah cemaatle namaz kılanları hunharca tarayan zalim firavun Sisi’yi lanetliyoruz.

 

20 dakikada adına mahkeme denen Arena’da 529 kişiye İdam cezası veren Sisi’yi lanetliyoruz.”denildi.

 

“Gül tebrik mesajını geri çeksin”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mısır’da darbeci Sisi’nin Cumhurbaşkanlığını kutlayan mesajına da tepki gösterilen açıklamada; “Salt kendi yandaşlarının, satın alınmış Belam’ların ve Kıptilerin oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen çağdaş zalim, katil, firavun Sisi’yi her ne gerekçe ile olursa olsun tebrik etmek hemşerimiz Sayın Abdullah Gül’e yakışmamıştır. Cumhurbaşkanımızın bu uygulamasını onaylamıyoruz ve mesajını geri çekmesini bekliyoruz.” İfadeleri dikkat çekti. (Fatih Gültekin- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.