Cumhurbaşkanı Gül'den dershane yorumu

Cumhurbaşkanı Gül'den dershane yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dershanelere yapılacak yeni düzenleme üzerine başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Erzurum'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde gündemde olan dershaneler konusu hakkında konuştu. "Okullar varken paralel başka bir eğitimin olması hoş değil" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "ancak önce bunun sebeplerini ortadan kaldırmak gerekir" dedi.

Gül'ün açıklamasından satırbaşları;

Dostluk bağlarımızı güçlendirmek bizim de onların da çıkarına. Hem de akrabalık ilişkilerimiz olan vatandaşları da sevindirecektir. Ne kadar komşularla dostluk ilişkileri içerisinde olursa o kadar kendimize de faydamız olur. Türkiye açık bir toplum. Herkesin ifade hürriyeti var. Kim nereden bakarsa bir haklılık da bulabilir.

Komşularla ilişkileri gerçekleştirmek, özellikle Irak'la. Türkmenler nasıl bazı vatandaşlarımızın akrabası ise, Kürtler de bazı vatandaşlarımızın akrabaları.

Ne kadar ortak ajandalarda beraber olursak o kadar faydası olur

Bu sürecin değeri de buradan geliyor.

"Okullar varken dershanelerin olması hoş değil"

Uzun vadeli bir program var. Okullar varken o okullara paralel başka kurumların olması aslında hoş değil. Ama bunun sebeplerini doğuran ihtiyaçların ortadan kaldırmak gerek. Arz-talep meselesi. Bütün fikirler dinlenecektir. Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil. Çalışma aşamasında. Bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır

"Arınç güzel konuştu"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Küstüğünüz bir var mı" sorusuna "Siyasette şu anda küstüğüm kimse yok" cevabını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, "gayet güzel bir açıklama" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.