Dağlıca'da çok sayıda askerin hayatını kaybettiği bildiriliyor

Dağlıca'da çok sayıda askerin hayatını kaybettiği bildiriliyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayının, zırhlı askeri araçların geçişi sırasında patlatılması sonucu çok sayıda askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu akşam saat 19.00 sıralarında Yüksekova’nın Dağlıca bölgesinde düzenlenen mayınlı saldırıda çok sayıda askerin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Meydana gelen patlamanın ardından bölgede asker ile PKK’liler arasında çatışma başlarken, F-4 ve F-16’ların desteğiyle operasyon başlatıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sürdürülen operasyona taarruz tipi helikopterlerin katılamadığı belirtildi.

Edinilen bilgiler göre saldırı, Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan Doski Vadisinde zırhlı askeri araçların geçişi sırasında yola döşenmiş mayınların ardı ardına patlatılmasıyla gerçekleşti. Yaşanan patlamanın ardından asker ile PKK’liler arasında şiddetli çatışama başladı. F-4 ve F-16’ların desteğiyle başlatılan operasyonda birçok noktanın bombalandığı belirtildi. Olumsuz hava koşullarından dolayı taarruz tipi helikopterlerin ise çatışma bölgesine gidemedikleri bildirildi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber’de katıldığı programda saldırıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki Kolordu Komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada ardı ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü, temennim odur ki, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun, Allah sabırlar versin”

Öte yandan saldırı üzerine Konya’daki programını iptal eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'dan Ankara'ya dönerek,   Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştireceği belirtildi.  

Çatışmaların devam ettiği bölgeye çok sayıda özel askeri birliklerin sevk edildiği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.