DAKA'dan ortak kullanım atölyeleri müjdesi

DAKA'dan ortak kullanım atölyeleri müjdesi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, ortak kullanım atölyeleri oluşturulacağı müjdesini verdi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulunun 2018 yılı dördüncü toplantısı Muş Valiliğinde gerçekleşti.

Bitlis Valisi ve DAKA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, DAKA Yönetim Kurulunun dördüncü toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ustaoğlu, "Gündemimizde olmamasına rağmen iyi bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonu ve otoritesinde gerçekleşen rekabetçi sektörler programına DAKA olarak sunulan yaklaşık olarak 9.3 milyon avroya tekabül eden 'ortak kullanım atölyeleri (ORTKA)' projesi 29 Haziran 2018 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından kabul görmüştür. Proje kapsamında Bitlis ve Muş organize sanayi bölgelerimiz ile Van Erciş'teki küçük sanayi sitemize birer adet ortak kullanım atölyesi kurulacaktır. Kurulacak ortak kullanım atölyelerinde işletmelerimizin kendi sermayeleri ile alamadıkları büyük bütçeli makine ve ekipmanlar alınarak üreticilerimizin ortak kullanımına sunulacak. Ayrıca, üreticilerimizin satış, pazarlama, dış ticaret ve teknik konularda kendilerini geliştirmeleri ve kurumsallaşmaları sağlanacaktır." dedi.

Ortak kullanım atölyeleri lansmanının önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisinin verildiği toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.