Dargeçit Devlet Hastanesi doktorunun kitap uygulaması takdir topluyor

Dargeçit Devlet Hastanesi doktorunun kitap uygulaması takdir topluyor

Dargeçit Devlet Hastanesinde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Şeyhanlı, tedavi için gelen çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap hediye etmesi takdirle karşılandı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde görev yapan çocuk doktorunun hayata geçirdiği proje kapsamında başlattığı kitap uygulaması takdir topladı. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Şeyhanlı, tedavi için gelen çocuklara okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla kitap ve küçük hediyeler veriyor.

Dargeçit Devlet Hastanesinde 6 ay önce göreve başlayan Dr. Şeyhanlı, 7-15 yaşlarındaki çocuklara yönelik proje kapsamında her sabah mesaiden önce kitapları hazırlayarak, bunları tedavi için gelen çocuklara hediye ediyor.

6 yaş altı çocuklara da balon vererek, çikolata, kek gibi ikramlarda bulunan Şeyhanlı, bu sayede çocukların korkmadan hastaneye gelmesini ve tedavilerinden daha olumlu sonuçlar elde edilmesini hedefliyor.

“Hem şifa dağıtıyoruz hem kitap dağıtıyoruz”

Daha önce de madde bağımlılığına dikkati çekmek için "Bisiklet Projesi" uyguladıklarını anlatan Şeyhanlı, kitap okuma oranının istenilen seviyede olmaması nedeniyle bu kez de "Hem Şifa Dağıtıyoruz Hem Kitap Dağıtıyoruz” projesini başlattıklarını aktardı.

Dr. Şeyhanlı, "İlk kitap dağıtımına başladığım zamanlarda daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için hastalarımızda şaşkınlık oluştu. Şimdi ise doktor muayenesi için gittikleri bir yerden ellerinde kitap ile uğurlanmanın çok hoşlarına gittiğini düşünüyorum. En güzeli de çocukların kitaplara ulaştığında yüzlerinde oluşan o sevinç, mutluluk ve kitabı okumanın vereceği heyecan ifadesidir. Sadece bunun için bile yaptıklarımıza değer diye düşünüyorum." dedi.

“Yaklaşık 2 bine yakın kitap dağıttık”

Şu ana kadar yaklaşık 2 bine yakın kitap dağıttıklarını kaydeden Şeyhanlı, şunları söyledi:

“Kitap dağıtımı yaptığım çocuklar ve aileleri çok mutlu oldular. Bazı hastalarımla kitaplar üzerine ufak tefek sohbetler bile yaptık. Bazıları kitapları geri getirdi, getirmeyenler de oldu ama önemli olan insanları kitaplarla buluşturabilmiş olmaktır. Kitapları çok okuyan ve talep eden kişiler olduğunu gördüm. İnsanların kitapları çok pahalı bulması veya ulaşamaması gibi sorunları ortadan kaldırmak için bu projeyi başlattım. Kitap dağıtımında desteğini benden esirgemeyen başta mesai arkadaşlarıma, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Hastane Yönetimine, Dargeçit Kaymakamı ile Belediye Başkanımıza herkesin huzurunda teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.

Projenin olumlu ilerlediğini görünce sosyal medyadan yararlandım ve arkadaşlarıma duyurdum. Çoğu arkadaşım bu konuda bana destek verdi.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.