Dargeçit polisinden şüpheli baskın

Dargeçit polisinden şüpheli baskın

Mardin'in Dargeçit ilçesinde haklarında gözaltı kararı bulunmayan ve mütedeyyin kişilikleriyle bilinen 2 kişinin ev ve işyerlerini basarak arama yapan polis, baskını görüntülemek isteyen gazeteciyi darp etti.

MARDİN - Dargeçit polisi, haklarında gözaltı kararı bulunmadığı öğrenilen HÜDA PAR üyesi A.S ve İslami faaliyette bulunan Ravza Der üyesi R.V'nin ev ve işyerlerini saat 05.00 sıralarından uzun namlulu silahlarla bastı.

Zırhlı araçlarla yapılan baskınlarda A.S'nin ev, işyeri ve aracı ile R.V'nin evinde polis köpekleriyle ayrıntılı arama yapıldı. Ev ve işyerinin dağıtıldığı aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öğrenilirken, A.S'nin evinde misafir olarak bulunan kayınbiraderi S.K. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Baskının ardından evden ayrılan polis, baskının nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, polislerin kaba davranışı ailelerin tepkisine neden oldu.

Baskının duyulmasının ardından haber için olay yerine giden İlke Haber Ajansı muhabiri Musab Şengül de polis tarafından darp edildi. Şengül'ün basın kartını göstermesine bile fırsat vermeyen polis, Şengül'ün kamera ve telefonundaki görüntüleri zorla sildi.

Yerel seçimlerde HÜDA PAR Dargeçit belediye başkan adayı da olduğu öğrenilen A.S, baskına tepki göstererek,  siyasi kimliği bilinmesine rağmen ev ve işyerinin dağıtılarak kendisine terörist muamelesi yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

A.S, 6-7 Ekim olaylarına katılarak ilçede terör estirenler ve yaşanan ölümlerle ilgisi olanlar bilinmesine rağmen şuana kadar kimseyi yakalamayan polisin uyduruk bir ihbar sonucu yaptığı bu baskınla kendilerini hedef gösterdiğini belirtti.

Ev ve işyerinde yapılan aramada her hangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ama evinde misafir olarak bulunan kayınbiraderinin suçluymuş gibi karakola götürüldüğünü ifade eden A.S, polisin baskınla algı operasyonu yürüterek kendilerini suçluymuş gibi göstermek istediklerini vurguladı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler