Dargeçit'te 200 yetim çocuğa yardım

Dargeçit'te 200 yetim çocuğa yardım

Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan 200 yetim çocuğa, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Pendik Şubesi, Mardin'in Dargeçit ilçesinde yaşayan ve vakfa kaydı bulunan 5-15 yaş arası 200 yetim ve yoksul çocuğa yardımda bulundu. Daha önce ayakkabı numaraları alınarak her birine özel olarak alınan ayakkabı ve içinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu okul çantaları, düzenlenen törenle 200 çocuğa dağıtıldı.

Vatan İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen yardım dağıtım programına Yetim Birimi Sorumlusu Abdurrahman Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılıç, Pendik İHH Kadın Komisyonu Başkanı Firuzan Çetin, mahalle muhtarları ve çocukların aileleri katıldı.

İstanbul'dan gelerek Dargeçit ilçesindeki çocukların sevinçlerine ortak olan Pendik İHH Kadın Komisyonu Başkanı Firuzan Çetin, proje hakkında açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: "Mardin'in en ücra köşesinde yer alan Dargeçit ilçesinde ikamet eden 200 yetim ve yoksul çocuğu giyindirme faaliyeti için buradayız. Hak denildiğinde öncelikle yetim ve yoksulun hakkını savunan anlayışa sahip bir kuruluşuz. Biz yetimlerimizle yoksullarımızla sürekli bir araya geliyor, onların dertlerini dinleyip çözümler üretmeye çalışıyoruz. Okula giden çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir organizasyon düzenleyerek kardeşlik köprüsünü kurduk. 4 mevsim bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Projede emeği geçen bağışçılarımıza kalpten şükranlarımızı sunuyoruz."

Projelerine 'Kardeşlik Köprüsü' ismini verdiklerini belirten Çetin, "Onları bir nebze de olsa mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Bundan daha güzel bir duygu yok. Çocukları sevindirmenin anlamı paha biçilemez. Bir yetimin başını okşamak, bir çocuğun yüzünü güldürmek, derdine deva olabilmek dünyanın en büyük mutluluğudur." diye konuştu.

Mardin Kadın Komisyonu Başkanı Sümeyye Güneş de hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi vererek Kardeşlik Köprüsü sayesinde Dargeçitli çocukların yüzünü güldüren Pendik yetkililerine de çocuklar adına teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Mardin Yetim Birimi Sorumlusu Abdurrahman Ceylan da "Bizim öncülüğümüz 'yetim gülerse dünya güler.' Bizim amacımız tam da bu. Yani bir yetimin yüzünü güldürebiliyorsak bu bize mutluluk veriyor. Dünyadaki yetimlerin mazlumların yüzünü güldürüyoruz. Çorbada benim de tuzum bulunsun diyen herkesi şubemize bekliyoruz. Mardin'de herkes bizim ailemize katılsın, bizim gönüllümüz olsun. El birliğiyle bütün yüzü gülmeyen çocukların yüzlerini güldürelim." ifadelerini kullandı. 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.